Nyheter

Valour lanserar världens första Uniswap Exchange Traded Product (ETP)

Publicerad

den

En ny ETP, Valour Uniswap, kommer att göra det möjligt för institutioner och individer att investera i Uniswap (UNI) lika enkelt som att köpa aktier från sin bank eller mäklare. Uniswap är världens största decentraliserade börs, med 16,2 miljarder USD i börsvärde och 5,1 miljarder USD Total Value Locked (TVL) i protokollet.

Valour har för närvarande över 290 miljoner USD i AUM från sina befintliga produkter. Handeln i denna börshandlade produkt börjar på Frankfurtbörsen senare i veckan

Valour Inc (Valour), emittenten av ETP:er för digitala tillgångar, tillkännager idag lanseringen av Valour Uniswap (VALOUR UNISWAP – CH1114178846) på Boerse Frankfurt Zertifikate AG. Denna ETP gör det möjligt för investerare att få exponering mot UNI, den infödda symbolen för världens största decentraliserade börs, Uniswap, enkelt och säkert via sin bank eller mäklare.

Uniswap, världens mest populära decentraliserade börs (DEX), har upplevt oöverträffad tillväxt, med för närvarande $4,8 miljarder i total likviditet i plattformen. Ett protokoll med öppen källkod byggt på Ethereum Blockchain, det är en likviditetsleverantör för handel med tokens på Ethereum-nätverket, känt som ERC-20-tokens. Uniswap Labs har berättat att Uniswap-protokollet den senaste helgen passerade 500 miljarder USD i total handelsvolym sedan lanseringen i november 2018.

Valours VD Diana Biggs sa: ”Framtiden för finansiella tjänster byggs på framväxande protokoll som Uniswap, som hittills inte har varit tillgängliga via traditionella börser. På Valour är vårt uppdrag att ge investerare möjlighet att få exponering för innovationsområden, särskilt till decentraliserad finans (DeFi). Vår Uniswap ETP, världens första, kommer att göra just det. Vi är extremt hausse på DeFi och arbetar hårt för att få ut fler produkter som Valour Uniswap på marknaden, vilket gör detta viktiga ekosystem av innovation tillgängligt via vanliga investeringskanaler.”

Den 25 oktober 2021 har Valour passerat 290 miljoner USD i förvaltat kapital (”AUM”) från handeln med sina produkter på Nordic Growth Market (NGM) och Frankfurtbörserna. Denna prestation markerar en exceptionell första tio månader av 2021, som har sett AUM växa med mer än 3033% sedan början av året.

Genom att få exponering mot digitala tillgångar via Valour drar investerare nytta av standardiseringen, riskminskningen och operativ effektivitet hos en centralt rensad produkt noterad på en reglerad börs. För varje produkt som köps och säljs på Frankfurtbörsen köper Valor motsvarande belopp av den underliggande tillgången, vilket innebär att produkterna alltid är helt backade.

Om Uniswap

Valour Uniswap är världens första fullt säkrade, passiva investeringsprodukt med Uniswaps inhemska token, UNI, som sin underliggande tillgång. Valour Uniswap ETP, tillgänglig i EUR (VALOUR UNISWAP, ISIN-kod CH1114178846), kommer att handlas på Boerse Frankfurt Zertifikate AG, en reglerad börs.

Valour Uniswap, som är tillgängligt för köp via banker eller mäklare på samma sätt som alla andra värdepapper, tar bort mysteriet, komplexiteten och kostnaderna för UNIs investeringar och förvaring som hittills har hindrat mainstream-antagandet av digitala tillgångar och decentraliserad finansiering.

Handla Valour Uniswap

Valour Uniswap är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETP handlas på Boerse Frankfurt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna Valour Uniswap genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIROoch Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version