Nyheter

Valour lanserar världens första avgiftsfria Bitcoin Exchange-handlade produkt (ETP)

Publicerad

den

Valour, skaparen av investeringsprodukter som ger exponering för innovativ teknik, meddelat lanseringen av Bitcoin Zero, en Bitcoin (BTC) börshandlad produkt (ETP) som kommer med noll förvaltningsavgifter, världens första avgiftsfria Bitcoin Exchange-handlade produkt (ETP).

Från och med idag kommer Bitcoin Zero att börja handla på Stockholmsbaserade Nordic MTF, en del av Nordic Growth Market (NGM) börsen. Det kommer att göra investeringar i världens mest kända digitala tillgång enklare, säkrare och mer kostnadseffektiv än alla andra alternativ.

Valours grundare och direktör, Johan Wattenström, sa: ”Vårt uppdrag är att göra investeringar i störande teknik tillgänglig för alla. Lanseringen av Bitcoin Zero ETP är mycket en del av detta. Det markerar ett betydande steg mot det vanliga införandet av digitala tillgångar, vilket gör det möjligt för investerare att diversifiera sina portföljer och få exponering mot Bitcoin, vars värde nästan har tredubblats i år. ”

Att handla Bitcoin Zero är lika enkelt och säkert som att köpa aktier. Det kan göras via vilken mäklare eller finansinstitut som helst som har tillgång till Nordic Growth. Tommy Fransson, biträdande VD för börsen, sa: ”Nordic Growth Market har varit en dedikerad partner för att utveckla och stödja ETP -marknaden i mer än 15 år. Vi är glada att välkomna Valour och deras nya, innovativa ETPer till NGM. Digitala tillgångar är en viktig del av framtida finansmarknader, och detta är ett viktigt steg för att göra dessa produkter tillgängliga för alla investerare. ”

Observera att även om Valour inte tar ut några förvaltningsavgifter, kommer handel med Bitcoin Zero att medföra investerares vanliga mäklaravgifter.

Om Bitcoin Zero

Bitcoin Zero är den första fullständigt säkrade, passiva investeringsprodukten med Bitcoin (BTC) som underliggande tillgång och tar ut noll förvaltningsavgifter. Bitcoin Zero ETP är tillgänglig i euro (BTC ZERO EUR, ISIN CH0573883474); och svenska kronor (BTC ZERO SEK, ISIN CH0585378661). Det handlas och finns att köpa på Nordic Growth Market (NGM), en reglerad börs i Stockholm, Sverige, på samma sätt som alla andra värdepapper, vilket tar bort mysteriet, komplexiteten och kostnaderna för BTC -investeringar och depå som hittills har hindrade vanliga införande av digitala tillgångar.

Om Valour

Valour Structured Products Inc. emitterar börsnoterade finansiella produkter som gör det möjligt för detaljhandels- och institutionella investerare att få tillgång till investeringar i störande innovationer, till exempel digitala tillgångar, på ett enkelt och säkert sätt. Valor grundades 2019 och har sitt säte i Zug, Schweiz, med stöd av ledande entreprenörer och investerare inom fintech -området.

Om Nordic Growth Markets

Nordic Growth Markets är en av de ledande nordiska börserna med mer än 30 års erfarenhet som en dedikerad partner för tillväxtföretag. Genom våra marknadsplatser I Sverige, Danmark, Finland och Norge erbjuder NGM handel med mer än 20 000 instrument som aktier, obligationer, AIF -fonder och derivat. Börsen är ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart, den ledande detaljhandelsbörsen i Tyskland.

Handla Bitcoin Zero

Bitcoin Zero är en börshandlad produkt (ETP). För att vara specifik är det ett Open Tracker-certifikat, noterat på Nordic Growth Market (NGM).

För att köpa denna ETP behöver du ett konto hos en bank, mäklare eller finansiell rådgivare som har tillgång till denna marknadsplats. Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version