Nyheter

Valour lanserar sin fysiskt uppbackade Bitcoin Carbon Neutral Product (ETP) på XETRA

Publicerad

den

Valour Inc, ett teknikholdingbolag och det första och enda börsnoterade företaget som överbryggar klyftan mellan traditionella kapitalmarknader, Web3 och decentraliserad finansiering, är glada att tillkännage lanseringen av sin första fysiskt uppbackade digitala Carbon Neutral Product.

1Valour Bitcoin Physical Carbon Neutral ETP (ISIN: GB00BQ991Q22) lanseras av Valours nya EU-omfattande emissionsplattform för fysiskt lagrade digitala tillgångar Valour Digital Securities Limited (”VDSL”), en Jersey-baserad värdepappersemittent, har fått alla regulatoriska godkännanden av de svenska och Jersey tillsynsmyndigheterna för ett EU-omfattande erbjudande till investerare. ETPerna är säkrade genom respektive digitala tillgångar som är fysiskt lagrade hos reglerade förvaringsleverantörer.

1Valour Bitcoin Physical Carbon Neutral ETP ger investerare en hållbar och klimatvänlig exponering mot Bitcoin med en låg förvaltningsavgift på 1,49 %. ETPn är en tillförlitlig investeringsmetod som gynnar miljön och ligger i linje med ESG-målen genom att finansiera certifierade initiativ för att ta bort och kompensera för koldioxidutsläpp i syfte att neutralisera Bitcoins koldioxidavtryck.

Valour har samarbetat med den ledande leverantören av infrastruktur för klimatåtgärder Patch i struktureringen av ETPen. När investeringar görs i 1Valour Bitcoin Physical Carbon Neutral ETP kommer alla koldioxidutsläpp som är kopplade till investeringen automatiskt att riktas för att uppnå koldioxidneutral produktion med hjälp av Patchs API-baserade lösning, som tar hänsyn till olika ingångar, såsom effektiviteten hos gruvutrustning, distribution av hashkraft och koldioxidutsläppsdata på nationell nivå, för att uppskatta motsvarande mängd koldioxidutsläpp som VDSL-portföljen har.

För att kompensera för dessa utsläpp väljer Patch endast projekt med hög integritet som förhindrar, avlägsnar och binder koldioxid från atmosfären. Patch väljer noggrant ut projekt och säkerställer att de har granskats av kvalificerade och erkända organisationer och standarder, t.ex: Gold Standard, Climate Action Reserve, Verified Carbon Standard, BCarbon, American Carbon Registry och Puro.Earth.

”Valour strävar efter att säkerställa att dess erbjudanden främjar hållbara metoder och bidrar till ansträngningarna att bygga en koldioxidneutral kryptoindustri”, säger Olivier Roussy Newton, VD för Valour. ”Som en stolt undertecknare av Crypto Climate Accord tar Valour sina ESG-åtaganden på allvar. Vi vill ge både privatpersoner och institutionella investerare verktygen för att delta i det spännande ekosystemet för digitala tillgångar och vi är mycket stolta över att kunna erbjuda vår första koldioxidneutrala produkt på vår nya fysiskt uppbackade plattform. Med lanseringen av vår första asset backed-produkt förväntar vi oss många framtida lanseringar av nya produkter som kommer att bidra till att öka vår AUM avsevärt.”

Trots den nya plattformen för digitala tillgångar erbjuder Valour fullt hedgade ETP:er för digitala tillgångar med låga eller inga förvaltningsavgifter, med produktlistor över europeiska börser, banker och mäklarplattformar. Valour I Valours befintliga produktutbud ingår Uniswap (UNI), Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Cosmos (ATOM), Binance (BNB), Enjin (ENJ), Bitcoin Carbon Neutral (BTCN) och Valour Digital Asset Basket 10 (VDAB10) ETP med låga förvaltningsavgifter.

Valour Bitcoin Zeros flaggskeppsprodukter är Bitcoin Zero och Ethereum Zero, de första helt säkrade, passiva investeringsprodukterna med Bitcoin(BTC) och Ethereum(ETH) som underliggande tillgångar som är helt avgiftsfria.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version