Nyheter

Valkyrie vill lansera ETF för innovativa balansräkningar

Publicerad

den

Valkyrie hoppas kunna lansera en ”Innovativ balansräknings ETFmed företag som är exponerade för Bitcoinpriset. I slutet av januari 2021 lämnade det Texas-baserade företaget Valkyrie Digital Assets in en fondregistrering för ”Valkyrie Bitcoin Trust” till U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). Den här månaden tillkännagav bolagets investeringschef att den har lämnat in ett prospekt för en ETF till SEC baserat på företag som har den ledande kryptotillgången bitcoin.

Valkyries Innovativa balansräkning

Bitcoin (BTC) har stigit ganska mycket i värde 2021 och för två månader sedan anslöt sig Valkyrie Digital Assets till många andra företagen i syfte att lansera en amerikanskbaserad bitcoin-ETF. Kampen för att få en en bitcoin-ETF godkänd i USA har varit verklig, men det nyligen godkända tre kanadensiska ETF:erna ger människor hopp. Enligt ett nyligen registrerat uttalande från Valkyrie Digital Assets planerar företaget att lansera ytterligare en ETF baserad på företag som innehar bitcoin (BTC) i sin kassa.

ETF liknar det inlämnade prospektet till SEC utfärdat av den finansiella dominerande JP Morgan Chase, som också är en korg med företag som exponeras för bitcoin (BTC). Valkyries registreringsansökan till ETF nämner dock inte några företag som de planerar att lista. Om fonden godkänns kommer den att kallas ”Valkyrie Innovative Balance Sheet ETF.”

”Fonden är en aktivt förvaltad börshandlad fond som huvudsakligen kommer att investera i värdepapper i verksamhetsföretag som har innovativa balansräkningar, vilket fondens investeringsrådgivare, KKM Financial LLC (” rådgivaren ”) anser vara operativa företag som direkt eller indirekt investera i, handla i eller på annat sätt ha exponering för bitcoin eller verka i bitcoin-ekosystemet” skriver Valkyrie ETF.

Valkyrie säger att företaget också kan investera i ”bitcoin-handelsplattformar, bitcoin-gruvarbetare, bitcoin-depåer, leverantörer av digitala plånböcker, företag som underlättar betalningar i bitcoin och företag som tillhandahåller annan teknik, utrustning eller tjänster till företag som arbetar i bitcoin-ekosystemet.” Företag som Microstrategy som innehar bitcoin (BTC) på sina balansräkningar kan också övervägas. Valkyrie-prospektet tillägger:

Fonden kan investera i företag som investerar i eller har någon del av sina tillgångar redovisade av direkta bitcoininnehav. Fonden får investera i företag med vilket marknadsvärde som helst. Från och med dagen för detta prospekt förväntar sig fonden att investera en betydande del (dvs. mer än 25%) av sina tillgångar i värdepapper i företag inom informationsteknologisektorn.

Stark efterfrågan på ETFer för kryptovalutor trots regulatoriskt osäkerhet i USA

”Valkyrie Innovative Balance Sheet ETF” kommer vid en tidpunkt då bitcoin (BTC) har berört ett nytt all time hige (ATH) och nådde 61 782 USD per enhet den 13 mars. Dessutom finns det nu 42 företag som innehar BTC i sina kassor som uppgår till cirka 82 miljarder dollar. i värde. Naturligtvis, som de flesta SEC-prospektansökningar, nämner Valkyrie-registreringen risken med bitcoin- och blockchain-exponering.

”Tekniken som stöder bitcoinekosystemet är ny. De risker som är förknippade med att äga bitcoin eller verka i bitcoin-ekosystemet är därför kanske inte helt kända förrän ekosystemet mognar, framgår det av Valkyries SEC-anmälan.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version