Nyheter

Vad USAs cannabisreform innebär för investerare

Publicerad

den

”Vägen till en cannabisreform i USA har varit mycket tuff för både investerare och operatörer. En tidig titt på Bidens presidentskap fick investerare att vara ytterst optimistiska om cannabisreformen under den nya demokratiska regimen och värderingarna nådde snabbt rekordnivåer i februari 2021. Men politisk slingring innebar att värderingarna i sektorn minskade under månaderna när demokraterna höll fast vid en mer omfattande tillvägagångssätt till förmån för ett företagsvänligt inkrementellt tillvägagångssätt” säger Nawan Butt förvaltare på HANetf The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBSX ETF).

”Många månader har gått med många försök till reformer som löper genom kongressen; detta inkluderar SAFE Banking Act, STATES Act, CLIMB Act, CAO Act, MORE Act och många fler. Framstegen fortsatte dock långsamt med senatens ledning som försökte hitta en fin balans mellan bestämmelser om social rättvisa och företagsvänlig lagstiftning. Men under de senaste månaderna har vi skrivit om och blivit mer optimistiska om en förbättrad version av SAFE Banking Act som läggs fram och passerar senaten i den kommande lame duck sessionen. Diskussioner har mestadels förts bakom stängda dörrar men rapporter om framsteg har varit uppmuntrande.

”Men, i ett överraskande tillkännagivande avslöjade president Biden att alla småskaliga federala marijuanabrott och en granskning av cannabis som en planerad substans i USA försvann i ett försök att vinna popularitet inför mellanårsvalet i november. Godkännandet av cannabisreformen från den högsta administratören i landet har lett till en våldsam reaktion för lagren av cannabis och relaterade företag. Denna åtgärd öppnar dörren för federal avkriminalisering och uppmuntrar på kort sikt affärsvänliga reformer som potentiellt skulle kunna komma in på den andra tjurmarknaden för amerikansk cannabis.

”Prisåtgärden borde vara en välsignelse för medicinsk cannabis och tillhörande affärsvertikaler som hålls inom CBSX. Med ytterligare förtydligande och fastställande av tidslinjer förväntar vi oss att detta blir en sekulär pivot i cannabisindustrin snarare än en engångsuppvärdering. Det finns potential att erkänna en marknadsmöjlighet på upp till 80 miljarder dollar bara i USA och en sådan åtgärd skulle skicka chockvågor över hela västvärlden. Vi tittar noga på nästa steg men är optimistiska att de som länge har uthärdat smärtan av cannabishandeln snart kommer att få se den större tesen komma till liv.”

Handla CBSX ETF

HANetf The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBSX ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla BLUM ETF

Rize Medical Cannabis and Life Sciences UCITS ETF (BLUM ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version