Nyheter

Vad är XACT för något?

Publicerad

den

De börshandlade fonder som ingår i varumärket XACT förvaltas av Handelsbanken Fonder AB och är idag den största utgivaren av ETF:er i Norden. Handelsbanken Fonder AB utvecklar börshandlade fonder med olika risknivåer och inriktningar med målet att detta skall ske till en låg kostnad.

Handelsbanken Fonder AB har fokus ligger på de nordiska börserna och genom denna emittent får du lösningar för såväl uppåt som nedåtgående aktiemarknad, stora och små bolag, smart-beta samt räntor. Handelsbanken Fonder Abs ETF:er handlas över börsen vilket kan du snabbt förändra din portfölj vid behov.

Hållbarhet är en central fråga för Handelsbanken Fonder AB. Handelsbanken Fonder AB erbjuder därför flera börshandlade fonder med utökade hållbarhetskrav och i alla våra aktiefonder tar Handelsbanken Fonder ansvar som ägare och röstar på bolagsstämmor samt vid behov för dialog med bolag i hållbarhetsfrågor.

Historia

XACT OMXS30 var den första ETF:en i Norden och noterades på Nasdaq Stockholm redan år 2000. Då var det Stockholmsbörsen som ägde XACT. Ett par år senare sålde Stockholmsbörsen dessa fonder till Handelsbanken som då kom att bli den största emittenten av börshandlade fonder i Sverige.

År 2005 blev Handelsbanken Fonder AB dessutom först i världen med att ge ut börshandlade fonder med hävstång, då XACT Bull och XACT Bear lanserades. Handelsbanken Fonder AB mål är att ständigt utvecklas med nya och relevanta fonder – alltid med transparenta index och strategier som är lätta att förstå.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version