Nyheter

Vad är REIT?

Publicerad

den

REIT är en förkortning av Real Estate Investment Trust. Bolag med denna status regleras av en lagstiftning som finns i de största fastighetsmarknadsländerna. Vad är REIT?

För den som vill hitta ett effektivt sätt att erhålla global fastighetsexponering är denna typ av bolag eller fonder ett naturligt val: Inom REIT-lagstiftningen befrias fastighetsbolagen från bolagsskatt under vissa förutsättningar, varför de omfattas av enkel beskattning. Med andra ord betalar bolaget ingen bolagsskatt, utan investerare betalar skatt på den utdelning de får.

Investerare kan få exponering mot denna typ bolag både genom att köpa enskilda aktier direkt eller via aktiefonder som specialiserat sig på denna typ av investeringar.

Portföljförvaltaren av UB:s fonder, Aki Kostiander, redogör i ett samtal med Avanzas Peter Walldour för vad är denna typ av fonder är, vilka länder kan man kan investera i via denna typ av fonder och varför REIT:s bolag är en viktig del av portföljen på lång sikt och fungerar som krockkudde i portföljen under svåra marknadsförhållanden.

Avanza Utblick 2016 – Reits– Vad är det?

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version