Nyheter

Vad är crypto staking?

Publicerad

den

Crypto Staking eller som det heter på svenska, kryptosatsning gör det möjligt för användare att delta i styrningen och konsensus av en Proof-of-Stake (PoS) blockchain, och tjänar belöningar för sitt bidrag.

Medan Proof-of-Work-blockkedjor använder energislukande gruvarbetare för att validera och generera nya block, så väljer PoS-nätverk validatorer som satsar (låser upp) säkerheter för att validera och lägga till nya block i kedjan. Validatorer tjänar belöningar när deras föreslagna blockering når konsensus genom att verifieras av andra validerare i nätverket.

Om nätverket skulle bedöma det nya blocket ogiltigt, straffas den valda valideraren i form av att en del av sina insatta innehav skärs ned. Denna process säkerställer att varje nytt block som läggs till i kedjan innehåller transaktioner som är verifierbara, vilket garanterar nätverkets status och säkerhet.

Crypto Staking, att satsa på kedjan, kan vara en komplex process. Vanligtvis måste validerare låsa sina insatta innehav under en viss tidsperiod som kallas bindningsperioden. Bindningsperioder varierar beroende på nätverket och tillåter ofta inte för validerare att avsätta sina innehav tills de är färdiga.

Dessutom utsätter många nätverk för insatta medel en period utan bindning innan validerare kan dra tillbaka sina belöningar, vilket gör det svårt att snabbt få tillgång till pengar om det behövs.

Staking gjort enkelt

Valours Staking ETPer tillåter investerare att tjäna passiv avkastning på sina innehav. Insats är processen att allokera kryptoinnehav som säkerhet för att stödja blockchains verksamhet i utbyte mot nätverksbelöningar. Genom att satsa det underliggande i Valours ETPer kan investerare tjäna ytterligare inkomster över den underliggande basexponeringen.

Insats-ETPer eliminerar de tekniska onboardingkraven som är förknippade med individuell insats. Genom att samarbeta med ledande leverantörer av insatsinfrastruktur tar Valor hand om alla tekniska aspekter av processen, vilket gör insatsen mer tillgänglig och smidig för investerare. Valours ETPer ger investerare ett sätt att bidra till framtiden för decentraliserad finansiering. Förutom att tjäna belöningar för deltagande, hjälper insats att säkerställa den övergripande säkerheten för nätverket, vilket bidrar till dess långsiktiga framgång och fortsatta användning.

Valours ETPer drar nytta av att minska försäkringar som tillhandahålls av Valours insatspartners som erbjuder ett skydd mot risken att förlora insatta tokens som ett resultat av nätverksproblem eller andra faktorer. För investerare innebär detta ytterligare skydd mot direkt insats, förutom att 100 procents säkerhet i Valours tillgångsstödda program.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version