Nyheter

V50A ETF för den som tror på europeiska storföretag

Publicerad

den

Amundi EURO STOXX 50 UCITS ETF EUR (C) (V50A ETF) strävar efter att replikera utvecklingen av EURO STOXX 50® Index så nära som möjligt, oavsett om trenden är stigande eller fallande. Denna ETF gör det möjligt för investerare att dra nytta av en exponering mot de 50 ledande aktierna som täcker 12 länder i euroområdet, med en enda transaktion. Denna ETF är tillgänglig i 2 andelsklasser: en ackumulerande och en utdelande.

Beskrivning av Amundi EURO STOXX 50 UCITS ETF EUR (C)

Amundi EURO STOXX 50 UCITS ETF EUR (C) investerar i aktier med fokus på Europa. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Amundi EURO STOXX 50 UCITS ETF EUR (C) är en mycket stor ETF med tillgångar på 1 851 miljoner GBP. V50A ETF är äldre än 3 år och har hemvist i Luxemburg.

Handla V50A ETF

Amundi EURO STOXX 50 UCITS ETF EUR (C) (V50A ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och Euronext Amsterdam. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURV50A
Bolsa Mexicana de ValoresEURC50N
Borsa ItalianaEURC50
Euronext ParisEURC50
SIX Swiss ExchangeEURC50
XETRAEURV50A

Största innehav

VärdepapperVikt %
ASML HOLDING NV8,84
LVMH MOET HENNESSY5,41
LINDE PLC4,36
SAP SE4,23
TOTALENERGIES SE3,56
SIEMENS AG-REG3,54
SANOFI3,15
L OREAL2,89
SCHNEIDER ELECT SE2,71
ALLIANZ SE-REG2,65

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version