Nyheter

Utdelande eller ackumulerande ETFer, hur hantera investeringsinkomster?

Publicerad

den

Valet är ditt: välj ETFer som betalar ut inkomst så att du kan spendera eller återinvestera den som du vill. Eller välj ETFer som automatiskt återinvesterar inkomster åt dig. Så här väljer du hur du skall hantera investeringsinkomster?

Ditt beslut beror på dina mål:

Alternativ 1 – Du vill generera regelbundna inkomster från din portfölj. Välj utdelande ETFer. De överför kontanter direkt till ditt investeringskonto där du kan ta ut dem för att spendera på de goda sakerna i livet.

Alternativ 2 – Du vill maximera din framtida investeringsavkastning. Ackumulerande ETFer är det bästa valet eftersom de automatiskt återinvesterar din inkomst tillbaka till fonden uta
n extra kostnad. Detta förenar din avkastning, sparar dig tid och sparar avgifter.

Det är viktigt att fatta rätt beslut eftersom inkomster är en viktig del av alla investeringsstrategier, oavsett om du behöver det nu eller kan spara det till senare.

Bästa vanliga utdelande ETFer

Lyckligtvis ger ETFer gott om inkomstalternativ. Bara i London kan välja mellan 762 ackumulerade ETF: er och 556 utdelande ETFer (från och med 03/2021). Vissa ETF -leverantörer erbjuder till och med distribuerande och utdelande versioner av samma produkt.

Din tillgångstilldelning kommer också att påverka mängden intäkter som genereras av din portfölj:

• Aktie- och fastighets -ETFer delar ut utdelning från sitt underliggande innehav.

Obligationsfonder betalar räntor som släpps ut av deras portfölj med räntebärande värdepapper.

• Guld och andra råvarutillgångar ger inte utdelning, så inte heller deras associerade ETFer.

Låt oss titta mer på de viktigaste källorna till ETF-inkomst.

Utdelningsintäkter från aktiefond

Utdelningsintäkter genereras när företag betalar ut en del av sin vinst som kontanter. ETFer samlar in dessa utdelningar för sina aktieägares räkning och lämnar dem regelbundet (eller återinvesterar dem) 1 till 12 gånger per år.

Du kan förvänta dig en utdelning på cirka 2 procent från ett brett globalt index som MSCI World; även om andelen kommer att variera i linje med ekonomiska förhållanden.

Du kan uppnå en betydligt högre avkastning med ETFer som riktar sig till företag med hög utdelning. Om det är viktigt att generera en stadig ström av passiv inkomst, välj då dessa.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version