Nyheter

Uranmarknaden nu mer motståndskraftig än tidigare Fukushima

Publicerad

den

HANetf Head of ETF Research Tom Bailey pratar med Thomas Warner från Proactive om den senaste tidens starka tillväxt i priserna på uranmarknaden och konsekvenserna för Sprott Uranium Miners UCITS ETF (U3O8).

Bailey belyser den betydande ökningen av uranpriset, som steg förra veckan till det högsta sedan Fukushima-katastrofen för mer än decennium sedan på cirka $67/bl. Det ökade intresset har fallit in i Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som nyligen översteg 110 miljoner USD i AUM. ETF består huvudsakligen av urangruvarbetare (80 %) och fysiskt uran (20 %).

Bailey krediterar globala regeringars växande erkännande av kärnkraft som en pålitlig energikälla med låga koldioxidutsläpp för detta förnyade intresse, och säger att trots potentiella geopolitiska risker gör kärnenergins låga driftskostnader den mindre sårbar för prischocker.

Han föreslår också att prissättningen av uran nu sannolikt kommer att vara mindre sårbar för allvarliga kärnenergirelaterade chocker som det var vid tidpunkten för Fukushima-katastrofen, på grund av ökad angelägenhet att bygga en energiförsörjning med låga koldioxidutsläpp.

Handla U3O8 ETF

HANetf Sprott Uranium Miners UCITS ETF Acc (U3O8 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version