Nyheter

Uranfond når förvaltad volym på 10 miljoner dollar

Publicerad

den

HANetf, Europas första fullservice ”white label” ETP-plattform, är glada att meddela att Sprott Uranium Miners UCITS ETF (U3O8) nu har passerat milstolpen för tillgångar under förvaltning på 10 miljoner dollar (AUM).

U3O8 lanserades i maj och ger investerare exponering för uranproducenter genom North Shore Sprott Uranium Miners Index. Vid sidan av uranbrytningsaktier investerar denna ETF i fysiskt stödda uraninvesteringsfonder. U3O8 har motverkat trenden med det bredare tematiska universum som har sett bristande lystertillväxt.

Denna börshandlade fond lanserades i samarbete med Sprott Asset Management. Sprott är experter på uranområdet och övervakar en USA-noterad systerurangruvarbetare-ETF med cirka 700 miljoner USD AUM och en fysisk urantrust med nästan 3 miljarder USD AUM.

När Europa börjar sin övergång mot netto-noll, med målet att uppnå det till 2050, kan kärnenergi vara en viktig del av processen. Kärnenergins roll i netto-noll-övergången har befästs ytterligare tack vare att Europeiska unionen gick med på att klassificera kärnenergi som ”grön” i blockets hållbara finansklassificering.

Hector McNeil, co-VD och medgrundare HANetf kommenterar: ”Vi har sett djärva regeringsåtaganden om att hålla tillbaka den globala temperaturökningen till 1,5C, men det kommer att kräva en revolution i hur vi genererar vår energi. Medan vind- och solenergi har tagit stora framsteg och kommer att vara centrala delar av framtida elproduktion, blir det tydligt att kärnkraftsproduktion också måste vara en del av utbudet av lösningar. Investerare inser tydligt detta och investerar därefter.

”På HANetf är vi stolta över att tillsätta den europeiska marknaden fonder som tillhandahåller lösningarna för en renare och grönare värld, vare sig det är vind- och solenergi, hållbara guld- och guldgruvarbetare, fysiska koldioxidutsläpp, infrastruktur för elfordon – och viktigare, kärnenergi, genom vår Uranium Miners ETF.”

Handla U3O8 ETF

HANetf Sprott Uranium Miners UCITS ETF Acc (U3O8 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version