Nyheter

United Airlines faller på minskad efterfrågan och högre bränslepriser

Publicerad

den

United Airlines Holdings Inc.-aktien föll med mer än 7 procent under den förlängda sessionen i måndags efter att flygbolaget överraskade Wall Street med att guida för en förlust under sitt första kvartal, och sa att efterfrågan var lägre än väntat i januari och februari och fortsatte att känna av högre bränslepriser.

United Airlines sa att de förväntar sig en kvartalsförlust mellan 60 cent per aktie och 1 dollar per aktie, vilket står i kontrast till FactSet-konsensus för en justerad vinst på 64 cent per aktie under kvartalet.

Flygbolaget sa att det ”observerar nya säsongsbetonade efterfrågemönster, med månader med lägre efterfrågan som januari och februari 2023 som växer mindre än månader med högre efterfrågan”, och som ett resultat förväntar det sig ett nyckelmått, total intäkt per tillgänglig platsmil stiga mindre under det första kvartalet än man först trodde.

Dessutom har oljepriserna och bränslespridningarna ”förblivit höga”, sa United. Företaget förväntar sig ett genomsnittligt bränslepris per gallon för första kvartalet på mellan $3,31 och $3,41.

United behöll sin helårsjusterade vinst en aktie på $10 till $12.

Svårt väder har stört flygningar i vinter, med en storm i februari som ledde till att tusentals flyg ställdes in eller försenades då den täckte två tredjedelar av USA i snö och is.

Aktien i United slutade den ordinarie handelsdagen ned 4,2%. Aktien har gått upp 40 % under de senaste 12 månaderna, i kontrast till förluster på cirka 8 % för S&P 500-index. U.S. Global JETS ETF JETS, 0,98% har stigit 1,4% under samma period.

Handla JETS

HANetf U.S. Global Jets UCITS ETF är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version