Nyheter

UBS AM lanserar australiensisk fond med låga koldioxidutsläpp

Publicerad

den

UBS Asset Management har lanserat en australiensisk fond, det vill säga en börshandlad fond som spårar australiensiska aktier med en låg koldioxidlutning.

UBS ETF MSCI Australia ESG Universal Low Carbon Select UCITS ETF (AUESG) är noterad på Six Swiss Exchange med en total kostnadskvot (TER) på 0,43 %.

AUESG följer MSCI ESG Universal Low Carbon Select 5% Emittent Capped Total Return Net-index, bestående av stora och medelstora australiensiska aktier som uppvisar en ”robust ESG-profil”.

Indexet kommer att exkludera företag med ett MSCI ESG-betyg under ”B” och kontroverser får under ett, medan de som är involverade i sektorer inklusive vapen, civila skjutvapen, kärnvapen, tobak, termisk kolkraft och utvinning av fossila bränslen också kommer att exkluderas.

Dessutom kommer moderindexet att rangordnas via sin koldioxidutsläppsintensitet där de översta 5% skärs från indexet, dock kommer ingen sektor att skäras mer än 30%.

MSCI kommer sedan att lägga till en ESG-omvägningsfaktor baserat på dess ESG-ratingkriterier med en maximigräns på 5 % för enskilda aktier.

ETFen är märkt artikel 8 enligt SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation).

Det kommer en vecka efter att den schweiziska kapitalförvaltaren lanserade UBS ETF MSCI Switzerland IMI Dividend ESG UCITS ETF (CHDIV) med en TER på 0,20 %.

Förra månaden presenterade företaget UBS Carbon Compensated Gold ETF (GLDC02) som är noterat på Six Swiss Exchange med en avgift på 0,30%.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version