Nyheter

U.S. Global Investors tar över HANetf Travel

Publicerad

den

HANetf meddelae att U.S. Global Investors har förvärvat, HANetf Travel, The Travel UCITS ETF (ticker: 7RIP).

U.S. Global Investors är en innovativ investeringsförvaltare med stor erfarenhet av globala marknader och specialiserade sektorer. Företaget grundades som en investeringsklubb och blev en registrerad investeringsrådgivare 1968 och har en lång historia av globala investeringar och lansering av förstklassiga investeringsprodukter.

Bolaget förvärvade HANetf Travel (7RIP) – som också är listat som TRIP eller TRYP på vissa europeiska marknader – från HANetf. 7RIP ska inte förväxlas med det amerikanska onlinebokningsföretaget TripAdvisor, som också handlar under tickern TRIP på Nasdaq.

”Vi är mycket glada över den här sammanslagningen och vi tror att 7RIP kommer att komplettera vår serie av dynamiska, smarta beta 2.0 ETF:er,” säger Frank Holmes, VD och Chief Investment Officer på U.S. Global Investors.

Bolaget förvaltar U.S. Global Jets ETF (NYSE: JETS), en USA-baserad ETF som investerar i kommersiella flygbolag, flygplatstjänster, flygplanstillverkare och onlinebokningsföretag. År 2021, i samarbete med HANetf, lanserade företaget U.S. Global Jets UCITS ETF som Europas första och enda globala flygbolagsindustri ETF. JETS-portföljen använder smart beta 2.0-fundamental, vilket innebär att den kombinerar passiv investering och en mer faktorbaserad, kvantamentell metod.

7RIP försöker dölja Solactive Travel Index, som spårar börsnoterade företag som är involverade i resebranschen, inklusive flygbolag, hotell, resebyråer och kryssningsrederier.

Holmes anser att kryssningsrederier är ett intressant tillägg till temat för globala reseinvesteringar, vilket är anledningen till att han förespråkade sammanslagningen av de två UCITS-produkterna:

”Precis som det kommersiella flyget var kryssningsindustrin en av de hårdast drabbade under pandemin, men under månaderna sedan har den sett en stark återuppgång i efterfrågan”, säger Holmes. ”Kryssningspassagerarvolymerna ökade med nästan 7 % globalt från 2019 till 2023, enligt Cruise Lines International Association (CLIA), med Nordamerika som levererade den starkaste tillväxten på 17,5 %.”

Ökad efterfrågan på fritidsresor har resulterat i högre intäkter för kryssningsrederierna. År 2023 hade de tre stora namnen – Carnival, Royal Caribbean och Norwegian – en sammanlagd 12-månaders nettoomsättning på cirka 44 miljarder dollar, upp från 38,2 miljarder dollar under pre-pandemin 2019.

Handla 7RIP ETF

HANetf Airlines Hotels Cruise Lines UCITS ETF (7RIP ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version