Nyheter

Två procent av alla adresser äger 93 procent av alla Bitcoins

Publicerad

den

Problem med bitcoin-förmögenhetskoncentration: som visas nedan äger 2,08 % av befintliga Bitcoin-innehavare (adresser) nästan 93 procent av alla Bitcoins som för närvarande är i omlopp

Är analysen alltför förenklad? Vad händer om flera ETF-spot Bitcoin godkänns och stora kapitalförvaltare blir tvångsköpare?

Som visas nedan äger ett litet antal adresser den stora majoriteten av BTC som för närvarande är i omlopp.

Vissa analytiker anser dock att denna tabell är missvisande. Till exempel framhöll Glassnode att tabellen nedan inte tar hänsyn till förvaringsinstitut, förlorade mynt och inslagna BTC. Om du justerar dessa siffror kan du få under 50 % av koncentrationen för de översta 2 procent adresserna, vilket fortfarande är högt men mycket bättre än den nuvarande globala välståndsfördelningen.

Ändå väcker detta frågan om hur stor obalansen mellan utbud och efterfrågan kommer att vara den dag flera Bitcoin spot-ETF godkänns. I själva verket kommer kapitalförvaltare att bli tvångsköpare av en tillgång som verkligen är knapphändig. Det är dock möjligt att vissa ”valar” kan dra fördel av den stigande efterfrågan och prisökningarna för att ta bort en del av de BTC som de har hamnat på. Tiden får avgöra.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version