Nyheter

Trender inom Cloud Computing

Publicerad

den

I takt med att acceptens av Cloud Computing eskalerar i allt snabbare takt spås att molnutgifterna kommer att fördubblas på tre år. Molnutgifterna bedöms öka från 229 miljarder dollar till 500 miljarder dollar år 2023. De flesta företags IT-avdelningar har anammat fjärråtkomst för moln, WFH. Det betyder att ett framgångsrikt vaccin kommer inte sannolikt att leda till att fjärrarbete upphör. I allt större utsträckning vill arbetstagarna ha flexibiliteten i ”Working From Anywhere”.

Vi förväntar oss betydligt mer M & A-aktivitet inom Cloud Computing. Just den senaste veckan köpte Salesforce Slack för 27,7 miljarder dollar. Det är den största satsningen i år av ett teknikföretag som vill utnyttja övergången till fjärrarbete. Salesforce är en topp 5-innehav i HAN-GINS Cloud Technology UCITS ETF (SKYY). Genom att förvärva Slack kan Salesforce bättre konkurrera med Microsoft Teams, genom att samla en uppsättning appar för att underlätta fjärrarbete för sina företagskunder.

Online-reklamtrender (ITEK)

PwC-diagrammet nedan för Digital Advertising visar den här revolutionen / megatrend vi lever igenom – och hur den kommer att dominera de närmaste åren.

De största mottagarna av denna reklamrevolution är företag inom sociala medier och digital underhållning. HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (ITEK) har innehav i företag som Activision, Facebook, Snap, Pinterest – men också Amazon.

Höjdpunkter

Det senaste PwC-diagrammet visar amerikansk onlineannonsering är nästan dubbelt så stor som tv-annonsutgifter nu – med massiva störningar.

Trenden kommer att explodera ytterligare – se 2024 förutsägelser när klyftan vidgas.

Onlineannonsering förväntas närma sig 3X TV-reklamutgifter – när tillväxten för digitala annonser ingår för traditionella medier (dvs. för tidningar, tidningar och radio).
PwC uppskattar att den amerikanska TV-reklammarknaden kommer att sjunka till 62,3 miljarder US-dollar 2020 (från 70,4 miljarder USD 2019). Samma trend bör gälla resten av världen också, om än något senare.

Sociala medier och digital underhållning (inklusive onlinespel, videostreaming och musik) är de stora vinnarna.

HAN-GINS Tech Megatrends är fortfarande ett billigt diversifierat sätt att få tillgång till denna tillväxt.

Både HAN-GINS Cloud Technology UCITS ETF (SKYY) och HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF noteras på den tyska börsen, på Xetra. Det gör att det går att köpa andelar i dessa ETFer genom de flesta svenska nätmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version