Nyheter

Tre kryptovalutor att hålla koll på 2018

Publicerad

den

Att ”Vad är Bitcoin?” och ”Hur köper man Bitcoin” hamnade i topp över Googles vanligaste sökningar år 2017 vittnar om den ökande medvetenheten kring den digitala valutan. Tidningar rapporterar dagligen om personer som blivit rika på Bitcoin, vilket skapat en enorm hype och FOMO (Fear of Missing Out).

För de investerare som missade att hoppa på Bitcoin-tåget och tjäna storkovan pågår nu en intensiv jakt på framtidens kryptovaluta. I dagsläget finns det nämligen fler än 1300 att välja mellan.
Nedan har vi listat tre kryptovalutor som spås ha potential att växa stort under 2018. Kom ihåg att handel med kryptovalutor innebär en hög risk och att du alltid bör göra noggrann research innan du gör en investering.

Ethereum

Den blockbaserade open-source-plattformen Ethereum, skapad av den 22-årige ryssen Vitalik Buterin, spås av många inom krypto-världen en väldigt ljus framtid. Den största anledningen är att användningsområdena för Ethereum är oändliga, eftersom det är en plattform som olika typer av decentraliserade applikationer kan byggas på. Exempelvis skulle Ethereum kunna revolutionera sjukvården, då patienters journaler hade kunnat bli tillgängliga för läkare världen över genom systemet.

Valutan introducerades i juli 2015 men har fått sitt stora genombrott under det gångna året. I början av 2017 var priset på en ”Ether” omkring 10 USD – ett år senare har värdet ökat till över 1200 USD. Ethereum är dessutom en av fyra kryptovalutor som går att handla med på Coinbase.

Ripple

I dagsläget är Ripple världens näst största kryptovaluta efter Bitcoin sett till marknadsvärde. Valutan skiljer sig från de flesta andra kryptovalutor i hänseendet att den är uppbackad av flera världsledande banker. Några exempel är UniCredit, Santander och Westpac Banking Corporation. I Japan använder omkring 80 % av landets banker Ripple.

Kritiker menar dock att Ripple inte är en decentraliserad valuta och strider mot hela grundidén bakom kryptovalutor.

I skrivandet är värdet på en Ripple XRP 3,28 USD.

Dash

En annan kryptovaluta som rusade under det senaste året är Dash. Värdet på en Dash är idag över 1200 USD, jämfört med 0,01 USD i början av 2017. En av de största fördelarna med valutan är att transaktionshastigheten är betydligt snabbare än Bitcoin. I tillägg är systemet skapat för att skalas upp, något som Bitcoin haft problem med.

Valutans säkerhet verkar också vara på topp och företaget erbjuder 15 000 USD till personer som kan hitta ett kryphål i Daash (vilket ingen har lyckats med hitintills).

För dig som vill lära dig mer om olika decentraliserade valutor har sajten Kryptovalutor.se gjort en samställning med korta förklaringar av 100 olika kryptovalutor.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version