Nyheter

Tre brasilianska ETFer

Publicerad

den

EWZS, FLBR och EWZ är tre brasilianska ETFer för fjärde kvartalet 2021. Brasiliens börshandlade fonder (ETF: er) ger exponering mot den största ekonomin i Latinamerika och en av de tio största ekonomierna i världen. Brasilien är en tillväxtmarknadsekonomi som strävar efter att bli en modern industrination med hög levnadsstandard. Landet är rikt på naturresurser, med mer än 40% av världens tropiska skogar och cirka 20% av dess tillgång till färskvatten. Men det står också inför många utmaningar, till exempel social och ekonomisk ojämlikhet och regeringskorruption.

COVID-19-pandemin har lagt till några av Brasiliens ekonomiska problem. Men för investerare som kan hantera riskerna med en tillväxtmarknadsekonomi finns betydande potentiella vinster att göra. En brasiliansk ETF ger investerare ett sätt att dra nytta av potentiell framtida tillväxt i den brasilianska ekonomin samtidigt som den begränsar några av riskerna genom att diversifiera över en korg med aktier som verkar i olika ekonomiska sektorer.

  • De brasilianska aktierna under året har underpresterat den amerikanska börsen.
  • De brasilianska ETF: erna med den bästa totalavkastningen på ett år är EWZS, FLBR och EWZ.
  • Det högsta innehavet i den första ETF är Sendas Distribuidora S.A., och det övre innehavet av de andra två är Vale S.A.

Det finns bara tre brasilianska ETF:er som handlar i USA, exklusive inversa och hävstångseffekter samt fonder med mindre än 50 miljoner dollar i förvaltat kapital (AUM). Brasilianska aktier, mätt med MSCI Brazil Index, har underpresterat den amerikanska börsen under de senaste 12 månaderna, med en total avkastning på 22,8% jämfört med S&P 500: s totala avkastning på 35,2%, den 5 augusti 2021. Den bästa -presterande Brazil ETF för fjärde kvartalet 2021, baserat på resultat under det senaste året, är iShares MSCI Brazil Small-Cap ETF (EWZS).

iShares MSCI Brazil Small-Cap ETF (EWZS)

• Utveckling under ett år: 29,2%

• Utgiftskvot: 0,59%

• Årlig utdelningsavkastning: 2,01%

• Tre månaders genomsnittlig daglig volym: 54 326

• Förvaltat kapital: 111,4 miljoner dollar

• Startdatum: 29 september 2010

• Emittent: BlackRock Financial Management

EWZS följer MSCI Brazil Small Cap Index, som mäter resultatet för en grupp brasilianska aktier med små bolag. EWZS ETF ger exponering för små börsnoterade företag i Brasilien och dess största anslag är inom konsumenternas diskretionära, industriella och allmännyttiga sektorer i den brasilianska ekonomin.

EWZS följer en blandad strategi och investerar i en blandning av både tillväxt och värdepapper. Det kommer sannolikt att vara mest tilltalande för investerare som vill göra ett kortsiktigt taktiskt skifte i sina portföljer, men det har också en viss dragningskraft för långsiktiga, köp-och-innehavare. Fondens tre största innehav är Sendas Distribuidora S.A. (ASAI3: BSP), en distributör av livsmedelsprodukter och andra konsumtionsvaror; Embraer S.A. (EMBR3: BSP), en flygindustritillverkare; och Eneva S.A. (ENEV3: BSP), ett kraftproduktions- och handelsföretag

Franklin FTSE Brazil ETF (FLBR)

• Utveckling under ett år: 22,2%

• Utgiftskvot: 0,19%

• Årlig utdelningsavkastning: 2,79%

• Tre månaders genomsnittlig daglig volym: 146 978

• Förvaltat kapital: 230,0 miljoner dollar

• Startdatum: 3 november 2017

• Utgivare: Franklin Templeton

FLBR följer FTSE Brazil Capped Index, ett index som mäter prestanda för stora och medelstora brasilianska aktier. ETF: n ger exponering för stora och medelstora företag som främst är baserade i Brasilien, med material-, finans- och energisektorerna får den största representationen inom fonden.

FLBR följer en blandad strategi, investerar i en blandning av värde- och tillväxtaktier, och är ett relativt billigt alternativ för investerare som letar efter bred exponering mot den brasilianska aktiemarknaden. Fondens tre största innehav är Vale S.A. (VALE3: BSP), ett metall- och gruvbolag; preferensaktier i Petroleo Brasileiro S.A. (PETR4: BSP), ett integrerat olje- och gasföretag; och preferensaktier i Itau Unibanco Holding S.A. (ITUB4: BSP), ett holdingbolag för finansiella tjänster.

iShares MSCI Brazil ETF (EWZ)

Utveckling under ett år: 19,9%

Utgiftskvot: 0,59%

Årlig utdelningsavkastning: 2,41%

Tre månaders genomsnittlig daglig volym: 27 182 120

Förvaltat kapital: 5,7 miljarder dollar

Startdatum: 10 juli 2000

Emittent: BlackRock Financial Management

EWZ följer MSCI Brazil 25/50 Index, ett index som ger ett brett mått på den brasilianska aktiemarknadens prestanda.10 ETF: n ger exponering mot stora och medelstora företag baserade i Brasilien. Dess största anslag är inom material-, finans- och energisektorerna i den brasilianska ekonomin

EWZ följer en blandad strategi, investerar i både tillväxt- och värdeaktier, och är ett av de bästa alternativen för att ge bred exponering mot segmentet med stort kapital på Brasiliens aktiemarknad. Dess tre bästa innehav är Vale S.A; preferensaktier i Itau Unibanco Holding S.A; och preferensaktier i Petroleo Brasileiro S.A.

Handla EWZS ETF

iShares MSCI Brazil Small-Cap ETF (EWZS) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EWZS ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Shares MSCI Brazil Small-Cap ETF (EWZS) i form av CFDer. Till CMC Markets

Handla FLBR ETF

Franklin FTSE Brazil ETF (FLBR) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i FLBR ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Franklin FTSE Brazil ETF (FLBR) i form av CFDer. Till CMC Markets

Handla EWZ ETF

iShares MSCI Brazil ETF (EWZ) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EWZ ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med iShares MSCI Brazil ETF (EWZ) i form av CFDer. Till CMC Markets

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version