Nyheter

Traders säljer apelsinjuiceterminer efter kraftig kursrusning

Publicerad

den

Enligt Capital.com, ökade volymerna i apelsinjuiceterminer med över 680 procent i februari 2023 jämfört med en månad tidigare. Ökningen i handelsvolymer sammanfaller med årets rekordhöga priser på terminskontrakten för frusen koncentrerad apelsinjuice (FCOJ). Lägre produktion av apelsinjuice i Florida har drivit upp priserna, som förväntas förbli höga. Trading Economics förutspår att apelsinjuice kommer att handlas till 262,60 USD/pound i slutet av detta kvartal och till 291,91 USD om 12 månader.

Trots förväntningar på fortsatt uppåtgående prisrörelse i FCOJ-terminer har Capital.com-handlare gått från att vara nettoköpare till nettosäljare av denna råvara. Enligt Capital.com-data sjönk kundernas långa nettopositioner i apelsinjuice med 27 procent i februari 2023. Capital.com-handlare var 47 procent långa apelsinjuice i februari jämfört med 71 procent långa apelsinjuice i januari 2023. Capitals kunder har således valt att ta hem vinster på sina positioner, även om det är sannolikt att anta att flera av dessa kunder valt att ta en position som gynnas av att priset på frusen koncentrerad apelsinjuice faller.

Förändringen i detaljhandelssentimentet kommer tätt i hälarna på stigande livsmedelspriser och bredare inflationsoro.

Daniela Hathorn, senior marknadsanalytiker på Capital.com, sa: ”Historiska data visar att råvaruterminer har varit den bästa försäkringen mot inflationlång sikt, eftersom de är insatsvaror i andra varor och inte uppvisar samma negativa korrelation med inflationen som aktier, obligationer och fastigheter gör.”

”Ett bra sätt att inkludera inflationssäkring i din portfölj är att göra det när de anses vara undervärderade, något som har hänt med några mjuka råvaror, så kallade softs, under de senaste månaderna. FNs livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) förväntar sig att livsmedelspriserna fortsätter att stiga i år, men i en långsammare takt än 2022.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version