Nyheter

Traders alltmer defensiva mot Sydkoreansk ETF

Publicerad

den

I det geopolitiska dramat mellan USA och Nordkorea Traders alltmer defensiva mot Sydkoreansk ETF. Det är i första hand iShares MSCI Sydkoreas Capped ETF (NYSEArca: EWY) som har fått känna av detta. EWY är den största amerikanska börshandlade fonderna som följer aktiemarknaden i Sydkorea, Asiens fjärde största ekonomi.

EWY har i dagsläget cirka 3,8 miljarder dollar i förvaltat kapital och mer än 17 år gammal. Det gör EWY till en av de största och äldsta landspecifika ETFerna i USA. Det här året har också varit ett av de mest framgångsrika med en kursuppgång om cirka 30 procent.

Emellertid föll denna börshandlade fonds andelar i tisdags med nästan 1 procent. Detta var i överensstämmelse med en försvagning av US-dollarn och en nedgång i det amerikanska benchmark-indexet S&P 500.

Medan nyheter om potentiell miniatyrisering av en nukleär enhet från Nordkorea citerades i en årsrapport för japanska försvarsdepartementet tidigare på tisdag, föll nedgången på globala marknader under den amerikanska börsens öppettider efte en rapport från Washington Post.

Andra börshandlade fonder med fokus på Sydkorea

Konkurrenter till EWY inkluderar bland annat den valutahedgade Deutsche X-trackers MSCI South Korea Hedged Equity ETF (NYSEARCA: DBKO). DBKO försöker återskapa avkastningen, före avgifter och kostnader, av MSCI Korea 25/50 US-dollar Hedged Index. Indexet är utformat för att ge exponering mot sydkoreanska aktiemarknader, samtidigt som det minskade exponeringen för fluktuationer mellan värdet av amerikanska dollar och sydkoreanska wonen.

När det gäller optionsaktiviteten i EWY verkar Sydkoreas ETF med den mest sålda. Handlarna verkar vara av den åsikten att det är bäst att vara försiktig med denna ETF om det blir krig. Det finns för närvarande 4.2 öppna säljoptioner för varje köpoptiom på fondens aktier, enligt optionsanalysfirman Trade Alert.

EWY, som allokerar nästan 38 % av sitt kapital till tekniksektorn, är vanligtvis en av de mer fogliga ETFerna. Fonden har en treårig standardavvikelse på knappt 18 %. Under det senaste året har investerare nettotillfört 154 miljoner dollar till EWY.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version