Nyheter

Tonfisk en bättre investering än guld, silver och Bitcoin

Publicerad

den

Rich Dad Poor Dads författare Robert Kiyosaki framhåller konserverad tonfisk är en bättre investering än guld, silver och Bitcoin, detta eftersom vare sig guld, silver och bitcoin inte är ätbara. Att hamstra burkar med tonfisk är en bättre strategi för att få bort inflationen än att köpa guld, silver eller bitcoin, förklarade Robert Kiyosaki i en bisarr tweet på söndagskvällen.

Inflationen på väg att ta fart. Bästa investeringar är burkar med tonfisk & bakade bönor. Du kan inte äta guld, silver eller bitcoin. Maten viktigast, fortsatte han. Svält är nästa problem. Investera i lösningen.

Författaren till ” Rich Dad Poor Dad” ser sannolikt konserverad tonfisk som en bra investering eftersom den har en hållbarhet på flera år, den är billig och tar minimalt med skåputrymme så att den kan köpas i lösvikt, och investerare kan öppna sina burkar om inflation driver livsmedelspriserna till oöverkomliga nivåer.

Däremot skulle burkar med tonfisk så småningom vara svåra att fysiskt lagra och sälja om de köps i stora mängder, och folk kan tröttna på fiskens distinkta smak.

Värdeinvesterare som Warren Buffett skulle föredra att äga aktier i ett företag som Coca-Cola, eftersom de tror att det alltid kommer att finnas efterfrågan på deras produkter, och de kan utnyttja ett starkt varumärke för att höja priserna och kompensera inflationen.

Inflationen i USA steg med 8,6 procent på årsbasis i maj, vilket är den snabbaste takten på 41 år. Kiyosaki har tidigare utpekat hushållsartiklar som smarta investeringar när priserna skjuter i höjden, eftersom konsumenterna kan köpa dem nu och lagra dem, istället för att betala mycket mer för dem i framtiden.

”Den bästa kan vara att lagra produkter som du alltid kommer att använda såsom toalettpapper, soppåsar, konserver, fryst mat”, twittrade han i mars.

Privatekonomigurun har slagit larm om tillgångspriser, inflation och en potentiell lågkonjunktur i flera månader. Till exempel varnade han för en historisk bubbla över aktier, fastigheter, olja och råvaror i mars. Han lyfte också utsikterna till en ekonomisk depression och hyperinflation.

”Varenda bubbla sprängs”, twittrade han i april efter att aktierna började falla. Jämförelseindexet S&P 500 är nu nere med 22 % i år, medan det tekniktunga Nasdaq-indexet är ned 31 %. På samma sätt har priset på bitcoin – den mest populära kryptovalutan – sjunkit med 52 % sedan början av januari.

Kiyosaki har dock understrukit att nedgångar på marknaden ger modiga investerare chansen att göra fynd och bygga förmögenheter över tid. ”Krascher är de bästa tiderna att bli rik”, twittrade han i maj.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version