Nyheter

TOKE ETF satsar på cannabisföretag i USA, Kanada och Storbritannien

Publicerad

den

TOKE Cambria Cannabis ETF (BATS: TOKE ETF) är en aktivt förvaltad cannabis– och hampafond med en förvaltningskostnad på 0,4 procent. Fonden definierar en sådan aktie som en bred exponering för cannabisindustrin.

Värdepapper som tillhandahåller sådan exponering inkluderar företag som:

(i) ”bedriver eller stöder laglig produktion, odling och / eller försäljning av cannabis, inklusive marijuana och hampa, såsom viss agroaffär, bioteknik, biovetenskap, läkemedel, detaljhandel, finans , och fastighetsbolag, ”
(ii) ”utföra laglig forskning om medicinska och farmaceutiska tillämpningar av marijuana och cannabisextrakt, inklusive cannabinoider, eller
(iii) producera och utveckla apparater, varor och utrustning relaterade till cannabisindustrin , inklusive hampa och dess juridiska derivat ”.

Investerar endast i börshandlade, lagligt verksamma företag

Cambria Cannabis ETF söker kapitalförstärkning från investeringar på de globala aktiemarknaderna som har exponering för den breda cannabisindustrin. Fonden kommer att rikta in sig på att investera i cirka 20 till 50 av de främsta företagen med exponering för den breda cannabisindustrin baserat på Cambrias beslutsamhet om deras exponering för branschen. Fonden förväntar sig vanligtvis att investera i företag över ett brett börsvärde av mikro-, små- och mid cap aktier.

Notera förvaltningskostnaden

Tjugonde april klockan 16:20 inleds årliga mani-festationer för fira Cannabis-kulturen och legalisering av marijuana, med musikartister, försäljning och att konsumera drogen tillsammans. Främst bland unga i Nordamerika, men även på flera andra platser runt världen.

420 uppges ofta ha startat av några high school-elever i Kalifornien 1971 (kallade sig Waldos), som brukade samlas vid en vägg nära skolan och röka marijuana efter lektionerna.

Idag passar även marijuana-företag på att lansera nya produkter och lobba vid dessa rallyn.

TOKE Cambria Cannabis ETF (BATS: TOKE) kommer med en förvaltningskostnad på 0,420 procent vilket direkt speglar detta datum.

Handla TOKE ETF

TOKE Cambria Cannabis ETF (BATS: TOKE) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i TOKE Cambria Cannabis ETF (BATS: TOKE ).

Största innehav

ViktNamnKortnamn
13.26%Aphria Inc.APHA
10.04%GW Pharmaceuticals PLCGWPH
6.15%Greenlane Holdings Inc.GNLN
6.01%Canopy Growth Corp.CGC
5.83%Innovative Industrial Properties Inc.IIPR
5.30%Village Farms International Inc.VFF
4.99%Canopy Rivers Inc.RIV CN
4.95%Scotts Miracle-Gro Co.SMG
3.98%Constellation Brands Inc.STZ
3.62%GrowGeneration Corp.GRWG

Geografisk fördelning

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version