Nyheter

TIP ETF inflationssäkrade amerikanska statsobligationer

Publicerad

den

iShares TIP Bond ETF (TIP ETF) försöker spåra investeringsresultatet för ett index som består av inflationsskyddade amerikanska statsobligationer. iShares TIPS Bond ETF (TIP ETF) som handlas på NYSEArca kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,19 procent.

TIPS Factset Analytics Insight

TIP, som lanserades i slutet av 2003, hade ett tre och ett halvt års försprång för att samla tillgångar innan dess första ETF-konkurrent klev in på TIPS-scenen. TIP:s first-mover-fördel har satt igång en god cykel, där dess rikliga tillgångar genererar en enorm handelsvolym som håller handelskostnaderna låga och i sin tur lockar ännu fler tillgångar – trots att de tar ut en högre avgift. (TIP:s utmärkta spårning gör dock innehavskostnaderna lägre än vad avgiften antyder.)

TIP och vårt jämförelseindex har nästan identisk nyckelportföljstatistik trots små variationer i löptidsfördelningen. I slutändan har TIP en bred och diversifierad portfölj av TIPS i ett extremt likvidt och effektivt paket. Konkurrenten SCHP följer samma index med en lägre innehavskostnad men lägre handelsvolym.

Varför TIPS?

  1. Exponering mot U.S. TIPS, som är statsobligationer vars nominella värde stiger med inflationen
  2. Tillgång till den inhemska TIPS-marknaden i en enda fond
  3. Försök att skydda mot inflation på medellång sikt

Investeringsmål

iShares TIP Bond ETF strävar efter att spåra investeringsresultaten för ett index som består av inflationsskyddade amerikanska statsobligationer.

Fondsammanfattning

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för Bloomberg Barclays U.S. Treasury Inflation Protected Securities (TIPS) Index (Series-L) som består av inflationsskyddade amerikanska statsobligationer. Fonden investerar i allmänhet minst 90 % av sina tillgångar i det underliggande indexets obligationer och minst 95 % av sina tillgångar i amerikanska statsobligationer. Den kan investera upp till 10 % av sina tillgångar i amerikanska statsobligationer som inte ingår i det underliggande indexet, men som BFA tror kommer att hjälpa fonden att spåra det underliggande indexet. Den kan också investera upp till 5 % av sina tillgångar i återköpsavtal med säkerheter av amerikanska myndigheter och i kontanter och likvida medel.

Handla TIP ETF

iShares TIPS Bond ETF (TIP ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i TIP ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med iShares TIPS Bond ETF (TIP ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i iShares TIPS Bond ETF (TIP ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

EmittentVikt %
UNITED STATES TREASURY99.86

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version