Nyheter

TIN World Tech investerar i teknikdriven tillväxt globalt

Publicerad

den

TIN World Tech är en aktivt förvaltad aktiefond som investerar globalt i teknik, hälsa och hållbarhet. Fokus är på mellanstora bolag med lönsam tillväxt och starka kassaflöden. En målsättning i fonden är att minst 50 procent av portföljen ska vara produkter eller tjänster som gör världen bättre.

Fonden lämpar sig väl för de som tror att mjukvara, hälsa och hållbarhet blir viktigare i framtiden. TIN World Tech försöker hitta bolag som genom teknisk innovation kan uppvisa både hög tillväxt och hög lönsamhet.

Inom hållbara investeringar premieras bolag med lågt koldioxidavtryck och fokus på dematerialiserad tillväxt. Fokusområden inom bolag som gör världen bättre inkluderar förnyelsebar energi, miljöteknik, datasäkerhet, elektrifiering och digitalisering.

TIN World Tech erbjuder

  • Global teknikdriven tillväxt
  • Innovativa bolag har bättre förutsättningar att växa sina vinster
  • Teknik är en nyckel till en mer hållbar värld

Teamet som förvaltar denna fond tror i ökande grad att teknisk utveckling är nyckeln till en mer hållbar framtid. Med teknikutveckling kan ekonomier fortsätta växa vidare utan att tära mer på vår planet. TIN World Tech vill gärna investera i bolag som driver utvecklingen i denna riktning. Förvaltarna vill genom fondens investeringar bidra till finansiering till bolag som i sin tur verkar för att göra världen bättre.

Vanliga frågor

  1. Vad kostar TIN World Tech?

Fondens förvaltningsavgift är 1,50% och aktuell årlig avgift finner ni i fondens faktablad.

  1. Vad är skillnaden mellan TIN World Tech och Avanza World Tech by TIN?

Avanza World Tech by TIN är en matarfond som investerar i TIN World Tech. I praktiken placera Avanzas fond 100% av sina medel i TIN World Tech.

  1. Vad investerar fonden i?

Fonden investerar i innovativa bolag inom teknik och hälsa över hela världen, med ett fokus på bolag som kan visa hög tillväxt kombinerat med hög lönsamhet.

  1. Varför en global fond?

Förvaltarna har sett ett stort intresse för en global fond som har den unika kombinationen med teknik och hälsa. Teknikutveckling sker globalt och vi ser många möjligheter till intressanta investeringar även utanför Norden.

  1. Hur arbetar fonden med hållbarhet?

Minst 50 procent av fondens innehav ska vara bolag vars produkter eller tjänster gör världen bättre. I tillägg premieras bolag som strävar efter FNs hållbarhetsmål.

Mål och placeringsinriktning

Fonden är en aktiefond med inriktning mot globala teknikbolag vars produkter och/eller tjänster karaktäriseras av högt teknikinnehåll och bolag vars verksamhet kännetecknas av en hög grad av forskning och utveckling för egen eller annans räkning. Fonden har en aktiv investeringsstrategi.

Det innebär att förvaltarna fokuserar på fundamental bolagsanalys, framtidsutsikter och värdering av enskilda aktier i bolag vars affärsmodeller förvaltarna förstår. Förvaltarna är oberoende i sin förvaltning och fattar självständiga beslut.

De, enligt förvaltarna, mest attraktiva aktierna i förhållande till finansiell risk är de största innehaven i fonden, oberoende av vilka innehav som finns i fondens jämförelseindex. Fonden har som målsättning att genom ovan nämnda inriktning, över minst fem år, överträffa sitt jämförelseindex.

Insättningar i och uttag ur fonden kan normalt ske alla bankdagar. Skillnaden i avkastning mellan fonden och jämförelseindex kan från tid till annan vara betydande. Denna fond kan vara olämplig för investerare som planerar att ta ut sina pengar inom 5 år.

Fonden får placera sina medel i överlåtbara värdepapper, penningmarknadsinstrument, derivatinstrument, fondandelar och på konto i kreditinstitut. Minst 90 procent av fondens värde placeras i aktier och aktierelaterade överlåtbara värdepapper utgivna av teknikbolag eller bolag med tydlig hållbarhetsinriktning.

Fondens medel får placeras på reglerad marknad eller motsvarande marknad utanför EES samt annan marknad, exempelvis multilaterala handelsplattformar (så kallade MTF:er), inom eller utom EES, som är reglerad och öppen för allmänheten och som omfattas av Fondens placeringsinriktning.

Fonden får placera högst 10 procent av fondens tillgångar i fondandelar.

Fonden investerar inte i alkohol, oil & gas, Bekämpningsmedel, handeldvapen, palmolja, casinon, termiskt kol, tobak, kärnkraft, militärindustri eller utvinning av oljesand.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version