Nyheter

Tillgång till USAs sektorrotationsstrategi baserad på Barclays Shiller Cape Ratio

Publicerad

den

Sedan i tisdags är en ny börshandlad fond utgiven av Ossiam handlas på Xetra och Börse Frankfurt. Ossiam Shiller Barclays CAPE US Sector Value UCITS ETF (EUPC) i andelsklassen USD ger investerare tillgång till USAs sektorrotationsstrategi. Detta syftar till att identifiera undervärderade branscher baserat på Shillers pris-till-förtjänst-förhållande (CAPE-kvot).

CAPE-kvoten är en konjunkturjusterad pris-till-vinst-kvot och är lika med aktiekursen dividerat med den inflationsjusterade genomsnittliga vinsten under de senaste tio åren.

Detta värderingsmått används för att identifiera undervärderade företag och utvidgas här till aktiesektorer. En månatlig rotation väljer ut de fem mest undervärderade sektorerna baserat på den relativa CAPE-kvoten. Sektorn med minst fart är dessutom utesluten. De återstående fyra sektorerna viktas lika.

NamnISINAvgifterUtdelningspolicyReferensindex
Ossiam Shiller Barclays CAPE US Sector Value TR – UCITS ETF 1C (USD)LU10798415130,65 %AckumulerandeShiller Barclays CAPE US Sector Net TR Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 154 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 14 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version