Nyheter

Tidal Partners erbjuder ETF med fokus på social rättvisa

Publicerad

den

Tidal ETF Services LLC (Tidal), en innovativ ledande leverantör av Exchange Traded Fund (ETF) -tjänster med över 1 miljard dollar i tillgång under administration (AuA), meddelade i förra veckan att de samarbetar med Adasina Social Capital (Adasina), systerföretaget till Robasciotti & Philipson, ett värderingsinstitut för kapitalförvaltning, för att erbjuda en social rättvis ETF. Adasina Social Justice All Cap Global ETF (ticker: JSTC) lämnades nyligen in till US Securities and Exchange Commission (SEC). ETF utvecklades för att införliva Robasciotti & Philipsons banbrytande investeringsstrategi för social rättvisa [tidigare känd som RISE (Return on Investment and Social Equity), i ett ETF-instrument för att utöka tillgången till andra investerare.

Eric Falkeis, vd för Tidal, sade: ”Vi är glada att samarbeta med Adasina Social Capital, ledare inom social rättvisa investering. Sociala, miljömässiga och etiska problem är en alltmer pressande fråga för många investerare som vill lägga in sina pengar i företag som överensstämmer med deras åsikter och värderingar. Vi är mycket stolta över att arbeta för att möta investerarnas nuvarande behov genom att arbeta med framåtblickande värdepappersföretag som Adasina Social Capital. ”

Adasina Social Justice All Cap Global ETF är en aktivt förvaltad ETF och förväntas bestå av hela eller ett representativt urval av de värdepapper som finns i Adasina Social Justice Index. Indexet skapades genom ett nära samarbete med organisationer för social rättvisa för att bygga datamängder som representerar de frågor som påverkar deras samhällen direkt, med särskilt fokus på ras, kön, ekonomi och klimaträttvisa. Indexet omfattar vanliga och föredragna aktier av inhemska och utländska emittenter, inklusive de på tillväxtmarknader. Indexbeståndsdelar kan vara large cap, mid cap eller små small cap företag.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version