Nyheter

Tematiska ETF-specialisten Rize ETF når 50 miljoner USD åtta månader efter lanseringen

Publicerad

den

Rize ETF, Europas första specialiserade tematiska ETF-emittent, som lanserades i februari 2020, har nått USD 50 miljoner i Assets Under Management (AUM) över hela sitt utbud av tematiska ETF: er. Rize ETF kom till marknaden i februari 2020 med lanseringen av Rize Cybersecurity and Data Privacy UCITS ETF (CYBR) och Rize Medical Cannabis and Life Sciences UCITS ETF (FLWR). I september i år följde de de första lanseringarna med Rize Sustainable Future of Food UCITS ETF (FOOD) och Rize Education Tech and Digital Learning UCITS ETF (LERN), båda först i sitt slag i Europa.

Rize ETF skapades 2019 av grundarna Rahul Bhushan, Stuart Forbes, Anthony Martin och Jason Kennard. Teamet har över 35 års kombinerad ETF-erfarenhet och har tidigare skapat och förvaltat UCITS ETF-plattform (känd som ”Canvas”) på ETF Securities som sedan förvärvades av Legal & General Investment Management (LGIM) i mars 2018.

Idag erbjuder Rize ETF europeiska investerare en one-stop-shop för temainvesteringar och med varje ETF som stöds av en dedikerad sektor / temasexpert tar det upp en global förändring i preferens mot en mer relaterad, transparent och meningsfull investeringsstil. Företaget strävar efter att uppnå en balans mellan att generera långsiktig avkastning och stödföretag som skapar den typ av framtid vi vill leva i.

Tematiska investeringar har ökat kraftigt under 2020

Tematiska investeringar har ökat kraftigt under 2020, som drivs vidare av COVID-19 och dess tillhörande ”WFH” och ”digitalisering” medvind. Rize-teamet tror att tematiska investeringar bara kommer att få mycket större intresse och efterfrågan härifrån.

Rahul Bhushan, medgrundare av Rize ETF, säger: ”Vi har sett ett tillfälle att verkligen ta itu med hur dagens investerare vill att deras kapital ska mobiliseras; stödja morgondagens vinnare och branschens spelbytare – företag som skapar meningsfulla förändringar i världen. På fondvalssidan har vi sett ett erkännande av hur dessa högt anpassade och riktade tematiska portföljer kan användas, inte bara för att få tillgång till långsiktiga tillväxthistorier utan också för att hantera viktiga globala utmaningar. Hållbar mat och digital utbildning är perfekta exempel på var dessa två mål korsar varandra. Dessa ETF: er är bara utgångspunkten för oss. ”

2020 har varit ett år av förändring och utmaning. Ändå fortsätter Rize-teamet att leta efter katalysatorer i den verkliga världen som manifesterar sig som långsiktiga investerbara tillväxthistorier i börsnoterade företag.

Rahul Bhushan säger: ”Vårt tänkande har lett oss in på teknikens väg (t.ex. cybersäkerhet), hälso- och sjukvård (t.ex. medicinsk cannabis), demografi (t.ex. digital utbildning) och till och med konsumtion (t.ex. hållbar mat). Vi kommer att fortsätta att låta framväxande trender vägleda oss i riktning mot nästa stora investeringsmöjligheter. ”

David Barfoot, chef för Storbritannien, Irland och Channel Islands Distribution på Rize ETF, säger: ”Att ha nått USD50 miljoner i AUM under den globala pandemin är extremt glädjande och vi fortsätter att gå från styrka till styrka . Vi planerar att utveckla och utfärda fler ETF: er nästa år, var och en anpassad till ytterligare långsiktiga teman när konsumenternas efterfrågan och teknik utvecklas. ”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version