Nyheter

TANN ETF erbjuder en ren satsning på solenergisektorn

Publicerad

den

Lanseringen av Europas första Solar Energy UCITS ETF (TANN) på HANetf-plattformen erbjuder en ren satsning på solenergisektorn. Den snabbt växande globala solindustrin spås inom bara några år att vara den största källan till global energikapacitet. Solar Energy UCITS ETF (LSE ticker: TANN) kommer att noteras på Londonbörsen i juni och passporteras till försäljning över hela Europa.

Solenergi är den snabbast växande källan till ny energikapacitet med prognoser för USD 4,2 biljoner nya investeringar i solenergikapacitet fram till 2050. Enligt Solar Energy Industries Association är solenergi nu den billigaste nya elkällan i de flesta större länder och när kostnaderna fortsätter att minska kommer solkraften att vara billigare än kol- och fossilbränslebaserad kraftproduktion.

Solenergirelaterad affärsverksamhet

Solar Energy ETF kommer att spåra EQM Global Solar Energy Index (SOLARNTR) som är fokuserat på företag som får betydande intäkter från solenergirelaterad affärsverksamhet inklusive tillverkning av solceller, solceller och system; producenter av solenergiproduktion, utrustning och komponenter; leverantörer av installation, utveckling och finansiering av solenergisystem; och/eller tillverkning av soldrivna laddnings- och energilagringssystem.

Topp 10 innehav i indexet inkluderar Motech Industries, TSEC Corp, DAQO New Energy Corp, Meyer Burger Technology och United Renewable Energy Co Ltd.

Indexet har avkastat över 200 procent på två år

SOLARNTR-indexets testade prestanda visar att det uppnått 211,32 procent avkastning under de senaste 12 månaderna. Att fokusera på solenergi erbjuder en annan möjlighet än att bara rikta in sig på ren energi och potentiellt starkare avkastning. Företagen kontrolleras för att följa FN:s globala kompaktprinciper plus operativ affärsengagemang inom oljesand, fossila bränslen eller kontroversiella vapen.

Jane Edmondson, grundare av EQM-index, säger: ”Solenergi är både den billigaste nya energikällan i de flesta länder och den snabbast växande källan till ny energikapacitet.TANN är det första rena spelet Solar Energy ETF i Europa och erbjuder riktad exponering för detta viktiga tema för ren energi. Det har klassats som en investering i artikel 8 enligt förordningen om hållbar ekonomisk information som visar dess miljöegenskaper. ”

”Lanseringen utvidgar vårt partnerskap med HANetf ytterligare efter det riktmärke som vi utvecklade för Global Online Retail UCITS ETF” IBUY ”och spårade övergången från” brick to click”. HANetf erbjuder en unik plattform för företag som oss och vi ser fram emot nästa notering. ”

Hector McNeil, grundare och co-CEO på HANetf, säger: ”Möjligheten att investera i globala solenergi är mycket spännande för investerare och gör det möjligt för dem att fokusera på en global megatrend i övergången från smutsig energi till ren energi.

”Solar Energy UCITS ETF ’TANN’ ger en mer fokuserad möjlighet än att bara titta på ren energi och är den första rena exponeringen för den globala solenergiindustrin och dess tillväxtmöjligheter som skiljer sig från det bredare investeringsuniversumet för ren energi som tar in mer företag och olika tekniker. Det utökar inte bara vårt erbjudande inom det tematiska området utan lägger betydligt till vårt växande utbud av ren och förnyelsebar energi och ESG-ETF:er då TANN är en ren satsning på solenergisektorn.

”Lanseringen av solenergi-ETF utökar vårt utbud av innovativa ETF: er och ETC: er och är en annan europeisk första som vi är glada att kunna marknadsföra med EQM-index. Vi är väldigt stolta över de många ETFer vi har tagit till den europeiska ETF-marknaden, inklusive Cloud computing, Emerging Markets e-handel, 5g-infrastruktur och medicinsk cannabis för att nämna några. Vi är inte färdiga här.

Handla TANN

Solar Energy UCITS ETF (TANN) kommer att noteras på Londonbörsen i juni meden total kostnadsprocent på 0,69% och passporteras till försäljning över hela Europa. HANetf brukar även notera sina börshandlade fonder på tyska Xetra och italienska Borsa Italiana. Detta brukar ske cirka tio dagar efter primärlistningen på London Stock Exchange.

Det betyder att det kommer att gå att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version