Nyheter

Tänk på transport-ETFer när järnvägsföretagen får upp ångan

Publicerad

den

När järnvägsföretagen kommer ut med starka kvartalsresultat och får fart på den ekonomiska återöppningen, kan investerare titta på transport-ETFer för att fånga den växande ekonomiska aktiviteten.

Ett index över de största amerikanska godstågföretagen såg precis av sitt bästa tre dagar långa utveckling sedan mars 2021 och överträffade S&P 500 efter Canadian National Railway Co., CSX Corp., och Union Pacific Corp. Publicerades sina kvartalsresultatvecka, rapporterar Bloomberg. Många analytiker ser järnvägsföretag som köpmöjligheter.

Analytiker blir mer optimistiska på grund av uppfattningen att dessa nyckeltransportörer av amerikanska varor och råvaror kommer att bryta igenom kapacitetsbegränsningar de har stött på under pandemin.

”Dessa företag är bland de bästa företagen som jag täcker,” berättade Citigroup Inc.-analytiker Christian Wetherbee till Bloomberg, med hänvisning till förbättrade rörelsemarginaler. ”Det är en stor förbättring för industriföretag av den gamla skolan”

Försöker hålla jämna steg med efterfrågan

När leverantörskedjorna kom tillbaka online uppgav företagets tjänstemän att de försökte hålla jämna steg med den ökande efterfrågan.

”De vill ha ytterligare kapacitet och vi är fast beslutna att göra allt vi kan för att reagera så fort vi kan för att få fler människor, mer kapacitet för att tillgodose kundernas behov”, säger CSX-verkställande direktör James M. Foote.

Dessutom anser många att järnvägstransporter är ett effektivare sätt att få varor till konsumenterna. Att resa med spår kostar mindre jämfört med lastbilsindustrin, och oro över miljöpåverkan kan hjälpa järnvägsindustrin att få en större andel av marknaden.

”Det kommer alltid att finnas några som är mycket mer lämpliga för lastbilar”, säger Jonathan Chappell, analytiker på Evercore ISI, till Bloomberg. ”Men det finns en enorm möjlighet i det mellanliggande av saker som kan gå på järnväg men som bara inte har historiskt.”

ETF-investerare som är intresserade av att få exponering för järnvägsindustrin kan titta på transport-ETFer, såsom Legg Mason Global Infrastructure ETF (NASDAQ: INFR), First Trust Nasdaq Transportation ETF (FTXR) och iShares Transportation Average ETF (IYT).

Handla IYT

iShares Dow Jones Transportation Average Fund (IYT) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Handla XTN

SPDR S&P Transportation ETF (XTN) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Handla FTXR

First Trust Nasdaq Transportation ETF (FTXR) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version