Nyheter

T3MP ETF investerar i klimatförändrade företag från hela världen

Publicerad

den

JP Morgan Climate Change Solutions UCITS ETF (T3MP ETF) investerar i aktier med fokus på klimatförändringar, World. Utdelningarna i fonden ackumuleras.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). JP Morgan Climate Change Solutions UCITS ETF är en mycket liten ETF med tillgångar på 3,15 miljoner euro under förvaltning. ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsmål

Delfonden strävar efter att uppnå avkastning genom att investera i företag med exponering mot temat klimatförändringslösningar.

Riskprofil

Värdet på aktier kan gå ner såväl som upp som svar på enskilda företags utveckling och allmänna marknadsförhållanden, ibland snabbt eller oförutsägbart. Om ett företag går i konkurs eller en liknande finansiell omstrukturering förlorar dess aktier vanligtvis det mesta eller hela sitt värde.

Eftersom de instrument som innehas av delfonden kan vara denominerade i andra valutor än basvalutan, kan delfonden påverkas ogynnsamt av valutakontrollregler eller fluktuationer i valutakurser. Av denna anledning kan förändringar i valutakurser påverka värdet på delfondens portfölj och kan påverka värdet på andelarna.

Delfonden strävar efter att ge en avkastning över Benchmark; Delfonden kan dock prestera sämre än jämförelseindexet.

Tillväxtmarknader kan utsättas för ökad politisk, regulatorisk och ekonomisk instabilitet, mindre utvecklade förvarings- och avvecklingsmetoder, dålig transparens och större finansiella risker.

Tematisk risk – I den mån en delfond investerar en stor del av sina tillgångar i ett enda tema är den sannolikt mer volatil och medför en större risk för förlust än en delfond som investerar bredare. Delfonder som är koncentrerade till investeringar som är exponerade mot ett enskilt tema kan vara föremål för perioder av underpresterande och kan påverkas oproportionerligt mycket av politiska, skattemässiga, reglerande eller statliga policyer som skadar temat, vilket kan leda till minskad likviditet och ökad volatilitet i värdet av de relevanta värdepapperen.

Mindre företagsrisk – Aktier i mindre företag som kan vara mindre likvida, mer volatila och tenderar att bära större finansiell risk än aktier i större företag.

Handla T3MP ETF

JP Morgan Climate Change Solutions UCITS ETF (T3MP ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
London Stock ExchangeT3MPUSD
London Stock ExchangeT3PMGBX
Deutsche BorseT3MPEUR
Borsa ItalianaTEMPEUR
Six Swiss ExchangeTEMPUSD

Största innehav

NamnISINTillgångsslagLandVikt
DEERE AND COUS2441991054Common StockUnited States4,36%
XYLEM INCUS98419M1009Common StockUnited States4,06%
CNH INDUSTRIAL NV /EUR/NL0010545661Common StockUnited Kingdom3,97%
SCHNEIDER ELEC SA /EUR/FR0000121972Common StockUnited States3,81%
TRANE TECHNOLOGIES PLCIE00BK9ZQ967Common StockUnited States3,79%
NEXTERA ENERGY INCUS65339F1012Common StockUnited States3,78%
INFINEON TECHNOLOGIES AG /EUR/DE0006231004Common StockGermany3,67%
ABB LTD-REG /CHF/CH0012221716Common StockSwitzerland3,64%
AGCO CORPUS0010841023Common StockUnited States3,53%
KEYENCE CORP /JPY/JP3236200006Common StockJapan3,06%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version