Nyheter

Swedbank Robur Ny Teknik årets branschfond 2020

Publicerad

den

Utmärkelsen Årets Fonder delas ut av Fondmarknaden.se i 10 kategorier samt för Årets fond, Årets fondbolag och Årets nykomling. Arbetet med att ta fram vinnarfonderna har pågått under slutet av 2020, det är hård konkurrens och kriterierna vi tittar på är bland annat avkastning under 2020 samt genomsnittsavkastning de senaste 36 månaderna, risknivå och sharpekvot. Swedbank Robur Ny Teknik blev årets branschfond 2020.

Vi kan idag avslöja vinnaren i kategorin Årets Branschfond!

Priset går till Swedbank Robur Ny Teknik med motiveringen. Vinnare inom kategorin branschfonder är inte främmande för att ta emot priser. Trots hård konkurrens lyckas man i år ta hem förstapriset för årets Branschfond. Genom aktiv förvaltning inom framförallt nordiska bolag aktiva inom sektorer som bland annat IT, kommunikation, medicinteknik och miljöteknik har man gett sina andelsägare mycket god avkastning under många års tid.

Trots att fonden för en tid sedan bytte förvaltarteam har man fortsatt att överprestera både konkurrenter och jämförelseindex, vilket visar på en bred förvaltningskompetens inom bolaget.

Teknisk data 36 månader:

Genomsnittsavkastning: 38,96 %

Standardavvikelse: 19,99 %

Sharpekvot: 1,68

I fotspåren av pandemin så blev ny teknik en ännu mer central del i vår värld. Vi såg en markant acceleration av digitaliseringen och nya produkter och tjänster blev en del av vår vardag. Företag som redan låg i framkant, har under året lyckats flytta fram sina positioner ytterligare med starkare tillväxt och högre värderingar som följd. En högre volatilitet än normalt på världens börser innebar också stora utmaningar och det är därför mycket glädjande att ha kunnat leverera en mycket god avkastning för andelsägarna. Att summera upp och lägga 2020 bakom oss med att bli årets branschfond är extra kul, säger Henrik Nyblom, förvaltare Swedbank Robur Ny Teknik.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version