Nyheter

Svenska aktier adderas till globalt börsindex

Publicerad

den

Indexleverantören MSCI som levererar index som många ETFer följer, viktar snart om sina globala index. I samband med detta kommer svenska företag som Embracer, Sinch och Volvo A att adderas i MSCI Global Standard Index som är ett globalt börsindex.

MSCI World är ett marknadsviktat index som omfattar 1585 företag över hela världen. Det underhålls av MSCI, tidigare Morgan Stanley Capital International, och används som ett gemensamt riktmärke för ”världs” eller ”globala” aktiefonder avsedda att representera ett brett tvärsnitt av globala marknader.

Även indexet MSCI Global Small Cap kommer att förändras. Indexet MSCI Global Small Cap kommer att inkludera Beijer Alma, Cint, Desenio och Enad Global 7.

MSCI World Small Cap Index är ett annat globalt börsindex som består av small caps från 23 utvecklade marknader. Med 4 252 beståndsdelar täcker detta index cirka 14 procent av det free float justerade börsvärdet i varje land.

Förändringen äger rum efter stängning 27 maj 2021. Huruvida de ETFer och aktiefonder som följer dessa index kommer att köpa in de nya aktierna direk, redan har påbörjat detta eller kommer att vänta är svårt att uttala sig om utan det beror delvis på placeringsreglementet och den enskilde förvaltaren.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version