Nyheter

Svensk tar över som försäljningschef för ETFer hos i Europa

Publicerad

den

Nasdaq har befordrat Wictor Comstedt till europeisk försäljningschef för ETFer och börshandlade produkter (ETP) eftersom företaget ser till att driva introduktionen av omslaget över hela kontinenten.

I sin nya roll kommer Comstedt att ansvara för att leda byråns försäljning, partnerskap och förslag på ETFer, börsnoterade investeringsfonder, alternativa investeringsfonder (AIF) och värdepapperiserade derivat med fokus på den nordiska och europeiska marknaden.

Comstedt har haft flera affärsutvecklingsroller under mer än ett decennium på Nasdaq inklusive tre år som försäljningschef för ETFer och ETPer i Europa.

Comstedt kommenterade sin befordran och sa: ”Nasdaq har ett starkt ETF- och ETP-erbjudande, särskilt i Norden, men det finns mer att göra.

”Jag är övertygad om att vi kan göra 2023 till det år då vi påskyndar omvandlingen och adoptionen av ETFer och ETPer på marknaden.”

Förra året samarbetade Nasdaq med AXA Investment Managers och Global X när de lanserade Europas billigaste Nasdaq 100 ETF respektive första Nasdaq 100 Covered Call ETF.

Indexleverantören samarbetade också med Hashdex om en Nasdaq-kryptokorg-ETP.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version