Nyheter

Storbritannien förbjuder import av ryska diamanter

Publicerad

den

Storbritannien publicerade under fredagen planer på att förbjuda import av ryska diamanter, koppar, aluminium och nickel på fredagen. Samtidigt tillkännagav landet en rad nya sanktioner mot Ryssland, riktade mot företag kopplade till den misstänkta stölden av ukrainsk spannmål.

Det brittiska importförbudet kommer emellertid bara att ha en dämpad effekt eftersom den ryska exporten av dessa råvaror till Storbritannien redan har minskat efter införandet av tullar. Data visar att Storbritannien endast importerade en liten del av sitt aluminium, nickel och diamanter från Ryssland.

I mars förra året lade den brittiska regeringen 35 procent ytterligare tullar på import av ryska basmetaller. Sedan stoppade London Metal Exchange (LME) leveranserna av rysk koppar, aluminium, nickel och bly till sina godkända lager i Storbritannien, även om det inte fanns något lagrat i dem.

Ryssland är en stor producent av aluminium, nickel och diamanter. Storbritanniens importförbudsplaner tillkännagavs innan G7-länderna diskuterade hur det skall kunna gå att spåra Rysslands diamanthandel i syfte att införa restriktioner i ett senare skede.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version