Nyheter

Stor nedgång av blankade positioner i Japan

Publicerad

den

Under senare tid har vi sett en stor nedgång av blankade positioner i Japan, mätt som andelar i iShares MSCI Japan ETF (NYSE: EWJ). Denna börshandlade fond såg under maj 2016 en betydande minskning av de korta positionerna.

Den 31 maj 2016 var antalet blankade andelar 17 421 854, en nedgång med 31,1 procent jämfört med den 13 maj 2016 då samma siffra uppgick till 25 268 958 andelar. Baserat på en genomsnittlig omsättning på cirka 27 miljoner andelar krävs det cirka 0,6 dagar för att stänga alla blankade positioner.

iShares MSCI Japan (NYSEArca: EWJ)

Denna börshandlade fond spårar investeringsresultat från MSCI Japan Index. Denna ETF kommer alltid att investera minst 90 procent av sina tillgångar i värdepapper som ingår i dess underliggande index och i depåbevis som representerar värdepapper i dess underliggande index. Det underliggande indexet kan innefatta large cap, mid cap eller small cap aktier på den japanska aktiemarknaden. Komponenter i det underliggande indexet är främst sällanköpsvaror, ekonomi och Industriföretag.

Nikkei eller Nikkei 225 (japanska: 日経平均株価?, Nikkei Heikinkabuka, även Nikkei225) är ett aktieindex för Tokyobörsen. Indexet har använts sedan 1950 och är det som vanligtvis används i Sverige.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version