Nyheter

StoneX Financial Ltd blir medlem i Platinum Group Metals Auction

Publicerad

den

StoneX Group Inc tillkännagav i veckan att dess Londonbaserade dotterbolag blivit medlem i auktionen Platinum Group Metals som administreras av London Metal Exchange. Detta medlemskap kommer att göra SFL till den första icke-bank som deltar i alla stora ädelmetallauktioner i London.

Barry Canham, global chef för StoneX Financial Ltds metalldivision, kommenterade nyheterna, ”Vi är glada över att gå med i Platinum Group Metals auktion eftersom den markerar ytterligare en viktig milstolpe för vår ädelmetallverksamhet. Vi har haft en stark relation med LME främst på basmetallsidan av verksamheten, så att gå med i PGM-auktionen var en naturlig utveckling eftersom vi redan är medlemmar i IBAs guld- och silverauktioner. Våra kunder uttryckte en fortsatt önskan om att vi skulle bli medlemmar och LME har varit otroligt stöttande under hela processen.”

StoneX Financial Ltds Metals Division ger kunderna fullservicehandelsmöjligheter och global tillgång till metallmarknaderna. SFL är specialiserat på att betjäna ädelmetallgrossister och -handlare, raffinaderier och smältverk, statliga myndigheter, banker och finansiella institutioner, smyckestillverkare och andra industriella användare av ädelmetaller. LMEs PGM-auktion och IBA:s guld- och silverauktioner anordnas dagligen för att auktionera ut platina, palladium/, guld och silver. Med sitt medlemskap i LMEs PGM-auktion är StoneX Financial Ltd. nu den enda icke-banken som är medlem i alla stora ädelmetallauktioner i London.

”Vi är glada över att välkomna StoneX Financial Ltd som den nyaste PGM-auktionsdeltagaren. StoneX tar med sig en mängd erfarenhet av handel med ädelmetaller tillsammans med ett globalt nätverk av kunder, vilket kommer att ge ytterligare bredd till prisupptäcktsprocessen”, avslutade Robin Martin, chef för marknadsutveckling på LME.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version