Nyheter

Stigande trender inom molnteknologi

Publicerad

den

Anthony Ginsburg, VD för GINSGLOBAL Index Fund, diskuterade stigande trender inom molnteknik under en intervju. Cloud Technology ETF har upplevt en betydande uppgång, med en ökning på 10-12 procent under de senaste tre veckorna. Ginsburg tillskriver denna tillväxt till Federal Reserves beslut att pausa och sänka kurserna fram till 2024, vilket ger en gynnsam miljö för moln- och tillväxtaktier. Molnteknik förväntas generera över 1,5 biljoner dollar i ytterligare intäkter till 2027, drivet av ökade utgifter för AI, särskilt av stora aktörer som Nvidia.

Ginsburg lyfte fram den lågkonjunkturbeständiga karaktären hos molnteknik, och erbjuder företag flexibla, månad till månad kontrakt som minskar kostnaderna och beroendet av fysisk infrastruktur. Han noterade att molnintroduktionen expanderar bortom små och medelstora företag till att omfatta högt reglerade sektorer som banker och hälsovårdsföretag.

GINSGLOBAL Index Fund, som täcker 100 olika länder och ett varierat ekosystem, har haft framgång med en okonventionell viktning på 78 % i USA och 22 % i Asien. Den internationella exponeringen, tillsammans med den starka utvecklingen för mjukvaru- och cybersäkerhetsföretag, bidrar till fondens imponerande 50 procentigavinster hittills i år. När molnet fortsätter att utvecklas, är Ginsburg fortfarande optimistisk om dess framtida inverkan på global verksamhet.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version