Nyheter

SSLV ETC ger exponering mot silverpriset

Publicerad

den

Invesco Physical Silver ETC (SSLV ETC) med ISIN nummer IE00B43VDT70 erbjuder exponering mot silverpriset genom att investera i fysiskt silver som förvaras hos i J.P.Morgan Chase Banks Londonsvalv. Invesco Physical Silver ETC handlas även under kortnamnet SLVP, då i brittiska pund.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,19% p.a. Denna ETC replikerar resultatet för det underliggande indexet med en säkerhetsförpliktelse som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Invesco Physical Silver har 171 miljoner GBP tillgångar under förvaltning. Denna ETC är äldre än 5 år och har sitt säte i Irland.

Invesco Physical Silver ETC syftar till att tillhandahålla utvecklingen för spot silverpriset genom certifikat som är säkerställda med fysiskt silver. Varje Silver ETC är ett certifikat är uppbackat av fysiskt silver i tackor som innehas i J.P.Morgan Chase Banks Londonsvalv. Utfärdaren av certifikaten, Invesco Physical Markets PLC (Invesco PMP), är ett irländskt hemvistföretag som administreras av J.P.Morgan Administration Services (Ireland) Limited.

Investeringsavkastningen uppnås genom att äga silver, som värderas dagligen till London Bullion Market Association (”LBMA”) Silverpris. ETC kommer att använda en ”svängstång” -metod, där det silver som förvaras på ett tilldelat konto i emittentens namn åtminstone hela värdet av certifikaten . Invesco ETC är ett börshandlade certifikat och inte en börshandlad fond.

Investeringsstrategi

Denna ETC ger exponering mot silverpriset i amerikanska dollar.

Handla SSLV ETC

Invesco Physical Silver ETC (SSLV ETC) handlas på London Stock Exchange i såväl USD som i GBP. London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare kan erbjuda handel på, men DEGIRO erbjuder sina kunder handel på denna marknadsplats.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEUR8PSB
gettexEUR8PSB
London Stock ExchangeGBXSLVP
London Stock ExchangeUSDSSLV

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version