Nyheter

SPYV ETF Emerging Markets Dividend Aristocrats

Publicerad

den

SPDR® S&P® Emerging Markets Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist) är en utdelande börshandlad fond. Denna handlas i euro på Xetra, men listas även på andra börser i Europa. Den har en förvaltningskostnad på 0,55 procent. Fonden har som målsättning att följa utvecklingen hos högavkastande aktier på aktiemarknaderna i länder på tillväxtmarknader. SPYV ETF är en utdelande ETF som lämnar utdelning två gånger per år.

Placeringsinriktning

Fonden söker följa utvecklingen hos S&P Emerging Markets High Yield Dividend Aristocrats Index (”Index”) så nära som möjligt. Fonden är en indexfond (även kallat passivt förvaltad fond). Fonden placerar huvudsakligen i värdepapper som ingår i Indexet. Dessa värdepapper omfattar högavkastande aktier utfärdade av bolag i länder på tillväxtmarknader runt om i världen.

Det kan vara svårt att effektivt köpa alla värdepapper som ingår i Indexet. För att följa Indexets utveckling kommer Fonden därför att använda en optimeringsstrategi för att bygga upp en representativ portfölj som ska återspegla Indexets resultat. I och med detta kommer Fonden typiskt sett att inneha endast en del av de värdepapper som ingår i Indexet.

Under begränsade omständigheter kan Fonden köpa värdepapper som inte ingår i Indexet. Fonden får använda finansiella derivatinstrument (d.v.s. finansiella kontrakt vars priser är beroende av en eller flera underliggande tillgångar) för att förvalta portföljen effektivt. Förutom under exceptionella omständigheter kommer Fonden i allmänhet endast att utfärda andelar till och lösa in andelar från vissa institutionella investerare. Fondens andelar kan emellertid köpas eller säljas genom mäklare på en eller flera fondbörser. Fonden handlas till marknadskurs på dessa fondbörser, och denna kurs kan fluktuera under dagen. Marknadskursen kan vara högre eller lägre än Fondens dagliga andelsvärde.

Blanda inte ihop de olika ETFerna

Observera att det i USA finns en ETF med namnet SPDR Portfolio S&P 500 Value ETF som har samma kortnamn. Denna ETF har fokus på värdeinvesteringar, så det är inte exakt samma tema. Den amerikanska börshandlade fonden är på grund av MIFID II inte möjlig att handla för europeiska investerare.

Handla SPYV ETF

SPDR® S&P® Emerging Markets Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist) handlas på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel Nordnet och Avanza.

Börser

BörsValutaListningsdatumKortnamn
Deutsche Börse (Primary)EUR17 Oct 2011SPYV
London Stock ExchangeGBP20 Oct 2011EMDV
London Stock ExchangeUSD20 Oct 2011EDVD
SIX Swiss ExchangeCHF31 Jan 2012EMDV
Borsa ItalianaEUR12 Apr 2012EMDV

Största innehav

AktieVikt
China Overseas Land & Investment Limited6,32%
Tekfen Holding Anonim Sirketi5,55%
Lenovo Group Limited5,09%
Hengan International Group Co. Ltd.4,70%
KT & G Corporation4,44%
Polymetal International Plc3,98%
SK Telecom Co. Ltd.3,61%
Aldar Properties – P J S C3,59%
Wistron Corporation3,59%
Saudi Telecom Co.3,39%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version