Nyheter

SPYI ETF spårar utvecklingen på aktiemarknaden på utvecklade och tillväxtmarknader

Publicerad

den

SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF) är en europeisk börshandlad fond som har till syfte att spåra utvecklingen på aktiemarknaden på utvecklade och tillväxtmarknader. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). Denna ETF handlas även som IMID och IMIE på vissa börser.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,40% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexkomponenterna (provtagningsteknik). SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF har 321 miljoner euro tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Indexbeskrivning

MSCI All Country World Index (ACWI) MSCI ACWI IMI-indexet är ett fritt floatjusterat börsvärdeindex som är utformat för att mäta aktiemarknadens resultat på utvecklade och framväxande marknader. Det täcker cirka 9000 värdepapper över stora, medelstora och små bolagsstorlekar och består av cirka 45 landsindex, varav ungefär hälften är utvecklade och hälften är tillväxtmarknader.

Handla SPYI ETF

SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Deutsche Börse (Primary)EURSPYI
London Stock ExchangeUSDIMID
Euronext ParisEURIMIE
Borsa ItalianaEURIMIE

Största innehav

VärdepapperVikt
Apple Inc.3,01%
Microsoft Corporation2,57%
Amazon.com Inc.2,03%
Facebook Inc. Class A1,13%
Alphabet Inc. Class C1,09%
Alphabet Inc. Class A0,98%
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd.0,73%
NVIDIA Corporation0,70%
Tesla Inc0,68%
JPMorgan Chase & Co.0,68%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version