Nyheter

SPYF ETF en europeisk ETF som ger exponering mot brittiska aktiemarknaden

Publicerad

den

SPDR FTSE UK All Share UCITS ETF (Acc) (SPYF ETF) med ISIN IE00B7452L46 är en europeisk börshandlad fond som ger exponering mot brittiska aktiemarknaden. Denna ETF handlas även under kortnamnet FTAL på vissa börser.

Fondens mål

Fondens mål är att följa utvecklingen på den breda brittiska aktiemarknaden.

Investeringsstrategi

FTSE All-Share-indexet spårar alla företag i Storbritannien som är upptagna till huvudmarknaden i London Stock Exchange.

Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). FTSE All-Share möjliggör en bred investering med låga avgifter i cirka 601 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20% p.a . Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexkomponenterna (sampling). SPDR FTSE UK All Share UCITS ETF är en stor ETF med 811 miljoner euro tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Indexbeskrivning

FTSE-indexet för alla aktier är ett viktat index för börsvärde som representerar aktieutvecklingen för alla kvalificerade företag som är noterade på Londonbörsens huvudmarknad, som klarar screening för storlek och likviditet, i enlighet med indexmetoden. FTSE All-Share Index täcker de kombinerade universum av FTSE 100, FTSE 250 och FTSE Small Cap Index och täcker cirka 98% av marknadsvärdet på den brittiska marknaden.

Handla SPYF ETF

SPDR FTSE UK All Share UCITS ETF (Acc) (SPYF ETF) handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURSPYF
London Stock ExchangeGBPFTAL
SIX Swiss ExchangeCHFFTAL
XETRAEURSPYF

Största innehav

VärdepapperVikt
Unilever PLC4.59%
AstraZeneca PLC4.57%
HSBC Holdings Plc3.72%
Diageo plc3.33%
GlaxoSmithKline plc2.92%
British American Tobacco p.l.c.2.70%
BP p.l.c.2.67%
Rio Tinto plc2.66%
Royal Dutch Shell Plc Class A2.49%
Royal Dutch Shell Plc Class B2.19%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version