Nyheter

SPYC ETF för europeiska dagligvaruföretag

Publicerad

den

SPDR MSCI Europe Consumer Staples UCITS ETF (SPYC ETF) investerar i aktier med fokus på europeiska dagligvaruföretag. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,23% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). SPDR MSCI Europe Consumer Staples UCITS ETF har 227 miljoner GBP i förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Fondens mål

Fondens investeringsmål är att spåra resultaten för europeiska stora och medelstora företag inom sektorn för konsumentprodukter.

Indexbeskrivning

MSCI Europe Consumer Staples 35/20 Capped Index är ett fritt float justerat börsvärdeindex som är utformat för att mäta aktiemarknadens resultat för beståndsdelar som klassificeras som dagligvaruföretag (enligt Global Industry Classification Standard) i MSCI Europe-indexet.

Handla SPYC ETF

SPDR MSCI Europe Consumer Staples UCITS ETF (SPYC ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

BörsTrade CurrencyTicker
Stuttgart Stock ExchangeEURSPYC
Bolsa Mexicana de ValoresMXNCSTPN
Borsa ItalianaEURSTSX
Euronext ParisEURSTS
London Stock ExchangeEURCSTP
SIX Swiss ExchangeCHFSTSX
XETRAEURSPYC

Största innehav

VärdepapperVikt %
Nestle S.A.25,70%
Unilever PLC10,47%
L’Oreal SA8,13%
Diageo plc7,98%
British American Tobacco p.l.c.5,93%
Reckitt Benckiser Group plc4,38%
Anheuser-Busch InBev SA/NV3,72%
Pernod Ricard SA3,27%
Danone SA3,19%
Koninklijke Ahold Delhaize N.V.2,28%

Innehav kan komma att förändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version