Nyheter

SPY2 ETF för globala fastighetsinvesteringar

Publicerad

den

SPDR Dow Jones Global Real Estate UCITS ETF (SPY2 ETF) är en europeisk börshandlad fom som investerar i REITs och fastighetsbolag över hela världen. Denna ETF är ackumulerande, vilket betyder att de erhållna utdelningarna återinvesteras i fonden. Denna ETF handlas även som GLRA på vissa börser. SPY2 är den ackumulerande varianten av den börshandlade fond som heter SPDR Dow Jones Global Real Estate UCITS ETF (SPYJ ETF).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,40% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexkomponenterna (sampling). SPDR Dow Jones Global Real Estate UCITS ETF har 227 miljoner euro i förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Fondens mål

Fondens mål är att spåra utvecklingen på den globala börsnoterade fastighetsmarknaden.

Indexbeskrivning

Dow Jones Global Select Real Estate Securities Index består av värdepapper för fastighetsinvesteringar (”REITs”) och fastighetsföretag (”REOCs”) som handlas globalt. Indexet mäter resultatet för börsnoterade fastighetspapper och avser att fungera som fullmakt för direkta fastighetsinvesteringar. För att ingå i indexet måste ett företag vara både aktieägare och operatör av kommersiella och / eller bostadsfastigheter.

Handla SPY2 ETF

SPDR Dow Jones Global Real Estate UCITS ETF (SPY2 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BärsValutaKortnamn
Deutsche Börse (Primary)EURSPY2
London Stock ExchangeUSDGLRA
SIX Swiss ExchangeCHFGLRA

Största innehav

VärdepapperVikt %
Prologis Inc.5,77%
Public Storage2,98%
Simon Property Group Inc.2,80%
Digital Realty Trust Inc.2,76%
Welltower Inc.2,24%
AvalonBay Communities Inc.1,91%
Equity Residential1,75%
Goodman Group1,74%
Realty Income Corporation1,63%
Alexandria Real Estate Equities Inc.1,62%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version