Nyheter

Sports betting kommer till New York

Publicerad

den

Roundhill rapporterar att Sports betting kommer till New York. I en vild sväng av händelser kunde lagstiftarna i New York inkludera mobila sportspel i den kommande statsbudgeten i sista minuten. Detaljer kommer fortfarande fram men vi vet att systemet kommer att drivas av New York State Lottery och kommer att rymma flera operatörer. Det finns en förväntan att mobila sportspel kommer att gå live i New York före Super Bowl LVI.

Alla ögon vänder sig nu till ”konkurrensutsatt” -process för de två tillgängliga ”plattformsleverantörslicenser”. Licenser för plattformsleverantörer inkluderar en engångsavgift på 25 miljoner dollar och förväntningarna i New York är för en skattesats som ligger över genomsnittet. Mer sannolikt än inte innebär detta att stora, etablerade operatörer med starka balansräkningar sannolikt kommer att tilldelas de främsta positionerna i New York. Som en del av att vinna budet att bli en ”plattformsleverantör” i New York kommer leverantörer att kunna tilldela ”skins” till andra sportsböcker. Ett ”skin” skulle göra det möjligt för andra sportböcker att fungera inom staten. Det är oklart hur många ”skins” -leverantörer kommer att kunna fördela, men den allmänna uppfattningen är att det kommer att finnas minst fyra online-sportböcker i staten.

Fondbeskrivning

Roundhill Sports Betting & iGaming ETF (”BETZ ETF”) är utformat för att erbjuda investerare exponering för sportspel och iGaming-branscher genom att tillhandahålla investeringsresultat som nära motsvarar, före avgifter och kostnader, resultatet av Roundhill Sports Betting & iGaming Index (”BETZ Index”).

Roundhill Sports Betting & iGaming Index är det första indexet globalt utformat för att spåra prestanda för sportspel och iGaming-industrin. Indexet består av en differentierad viktportfölj av globalt börsnoterade företag som är aktivt involverade i sportspel & iGaming-branschen. Denna klassificering omfattar

(i) företag som driver personliga och / eller online-sportböcker
(ii) företag som driver online / internet-spelplattformar och
(iii) företag som tillhandahåller infrastruktur eller teknik till sådana företag i (i) eller (ii) .

Handla BETZ ETF

Roundhill Sports Betting & iGaming ETF (NYSEARca: BETZ) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i Roundhill Sports Betting & iGaming ETF (NYSEARca: BETZ).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version