Nyheter

SPHB ETF en investering i aktier med högt beta

Publicerad

den

Invesco S&P 500 High Beta ETF (NYSEArca: SPHB ETF) är baserat på S&P 500® High Beta Index (Index). Fonden investerar minst 90% av sina totala tillgångar i de värdepapper som ingår i indexet. Indexet sammanställs, underhålls och beräknas av Standard & Poor’s och består av de 100 aktierna från S&P 500®-indexet med den högsta känsligheten för marknadsrörelser, eller beta, under de senaste 12 månaderna. Beta är ett mått på relativ risk och är förändringsgraden för ett värdepappers pris. Fonden och indexet balanseras om och återupprättas kvartalsvis i februari, maj, augusti och november.

SPHB spårar ett betaviktat index över de 100 aktierna med högst beta i S&P 500.

SPHB Factset Analytics Insight

SPHB är S&P 500 ETF är en börshandlad fond för tjurar på extrema marknader – nästan som en hävstångsfond. Vid val av beståndsdelar för det underliggande indexet används dagliga prisförändringar under de senaste 12 månaderna för att beräkna S&P 500-beståndsdelarnas beta. Sådana beståndsdelar rangordnas sedan i fallande ordning efter sina beta, varvid de 100 bästa värdepapper slutligen bildar indexet. Dess viktningsmetodik är också utformad så att varje beståndsdel ställs i proportion till sin beta – alla dessa i ett försök att förstora marknadsrörelser. Medan SPHB inte ser ut som det breda amerikanska large cap fonden, uppfyller det sitt högbeta-mandat.

Handla SPHB ETF

Invesco S&P 500 High Beta ETF (NYSEArca: SPHB ETF) är en amerikansk ETF. Denna börshandlade fond finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Market Caps

Large-Cap Value14.76%
Large-Cap Blend6.09%
Large-Cap Growth9.44%
Mid-Cap Value36.05%
Mid-Cap Blend18.87%
Mid-Cap Growth12.89%
Small-Cap Value1.90%
Small-Cap Blend
Small-Cap Growth

Största innehav

KortnamnFöretagVikt %
OXYOccidental Petroleum Corp1.75
NCLHNorwegian Cruise Line Holdings Ltd1.52
ENPHEnphase Energy Inc1.41
FANGDiamondback Energy Inc1.41
CZRCaesars Entertainment Inc1.40
CCLCarnival Corp1.35
RCLRoyal Caribbean Cruises Ltd1.35
MROMarathon Oil Corp1.31
DVNDevon Energy Corp1.31
MGMMGM Resorts International1.31

Innehav kan komma att förändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version