Nyheter

SPF7 ETF investerar i klimatförändrare från emerging markets

Publicerad

den

Investeringsmålet för SPDR MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned UCITS ETF (SPF7 ETF) är att spåra utvecklingen på aktiemarknaderna på tillväxtmarknaderna. Fonden klassificeras som en artikel 8-fond enligt SFDR.

Indexbeskrivning

MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned Index är baserat på MSCI Emerging Markets Index, dess moderindex, och inkluderar stora och medelstora värdepapper i 24 Emerging Markets (EM) länder. Indexet är utformat för att stödja investerare som försöker minska sin exponering för övergångs- och fysiska klimatrisker och som vill utöva möjligheter som uppstår genom övergången till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp samtidigt som de anpassar sig till kraven i Parisavtalet. Indexet innehåller TCFD-rekommendationerna och är utformade för att överträffa minimistandarderna i EU:s Paris-anpassade benchmark.

Beskrivning av SPDR MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc USD

SPDR MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc USD investerar i aktier med fokus på Climate Change, Social/Environmental’, Emerging Markets. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 565 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,23 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). SPDR MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc USD är en mycket liten ETF med tillgångar på 3 miljoner GBP under förvaltning. ETF:en är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned-index spårar aktier från tillväxtmarknadsländer. Indexet syftar till att ge större vikt till företag som gynnas av omställningen till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp. Dessutom beaktas EU:s direktiv om klimatskydd. Moderindex är MSCI Emerging Markets.

Handla SPF7 ETF

SPDR MSCI Emerging Markets Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc USD (SPF7 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURSPF7
Borsa ItalianaEURMCPA
Euronext AmsterdamEURSMPA
London Stock ExchangeGBPSMPA
XETRAEURSPF7

Största innehav

VärdepapperVikt %
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd.7.45%
Tencent Holdings Ltd.3.92%
Samsung Electronics Co. Ltd.3.29%
Alibaba Group Holding Ltd.3.08%
Samsung SDI Co. Ltd2.38%
Delta Electronics Inc.1.53%
Meituan Class B1.40%
BYD Company Limited Class H1.36%
Al Rajhi Bank1.30%
Infosys Limited1.30%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version