Nyheter

SparkChange ser risk för utbrott i koldioxidpriserna

Publicerad

den

SparkChange försäljningschef Billal Ismail uppdaterar Proactives Thomas Warner om de senaste nyheterna från Europas koldioxidmarknader, där koldioxidpriserna på EUs koldioxidrätter har rört sig upp och ner mellan €80-95/ton under de senaste veckorna. Han tillskrev volatiliteten till en dragkamp mellan kortsiktiga och långsiktiga faktorer. Kortsiktiga faktorer, såsom väderförhållanden, har spelat en betydande roll för att driva marknaden. Den senaste tidens varma och blåsiga väder i Europa har lett till ökade sol- och vindkraftseffekter, vilket minskat efterfrågan på förbränning av kol eller gas och därefter påverkat utsläppen.

Dessutom har fallande gaspriser stöttat efterfrågan i förhållande till kol och mer utsläppande former av bränsle, vilket minskat efterfrågan på utsläppsrätter. Investerarnas positionering har också förvärrat marknadsrörelserna.

Ismail förutspår att priserna i allmänhet kommer att hålla sig mellan 80-85 €/ton men med risk för ett uppåtgående utbrott finns det om varmt väder kvarstår under sommaren.

SparkChange är en leverantör av specialistprodukter och data för koldioxidinvesteringar.

Handla CO2 ETC

SparkChange Physical Carbon EUA ETC (Ticker: CO2) är en europeisk börshandlad råvara som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version