Nyheter

SPAL ETC en exponering mot fysisk palladium

Publicerad

den

Invesco Physical Palladium ETC (SPAL ETC) syftar till att tillhandahålla utvecklingen för spotpalladiumpriset genom certifikat som säkerhet med fysiskt palladium. Varje Palladium ETC är ett certifikat som backas upp av fysiskt palladium som innehas i J.P Morgan Chase Banks valv i London. Utfärdaren av certifikaten, Invesco Physical Markets PLC (Invesco PMP), är ett irländskt hemvistföretag som administreras av J.P.Morgan Administration Services (Ireland) Limited. SPAP kommer även i en pundnominerad variant, SPAP.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,19% p.a. ETC replikerar resultatet för det underliggande indexet med en säkerhetsförpliktelse som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Invesco Physical Palladium är en liten ETC med 58 miljoner GBP tillgångar under förvaltning. Denna ETC är äldre än 5 år och har sitt säte i Irland.

Investeringsavkastningen uppnås genom att hålla fysiskt palladium, vilket värderas dagligen vid PM-auktionen för London Bullion Market Association (”LBMA”) Palladium-pris. ETC kommer att använda en ”swing bar” -metod, där palladiumplattor / göt som motsvarar åtminstone hela värdet av certifikaten kommer att förvaras på ett tilldelat konto i emittentens namn. Invesco ETC:er är börshandlade certifikat och inte fonder eller börshandlade fonder.

Investeringsstrategi

Palladium-spotpriset är priset på palladium i amerikanska dollar.

Handla SPAL ETC

Invesco Physical Platinum (SPAL ETC) handlas på London Stock Exchange i såväl USD som i GBP. London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare kan erbjuda handel på, men DEGIRO erbjuder sina kunder handel på denna marknadsplats.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEUR8PSC
gettexEUR8PSC
London Stock ExchangeGBXSPAP
London Stock ExchangeUSDSPAL

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version