Nyheter

S&P Dow Jones Indices lanserar kryptovalutaindex 2021

Publicerad

den

S&P Dow Jones Indices, en division av finansdataleverantören S&P Global Inc, kommer att lansera ett kryptovalutaindex 2021. Det gör det till det senaste stora finansföretaget som går in i den begynnande tillgångsklassen.

S&P DJI-märkta produkter kommer att använda data från New York-baserade virtuella valutaföretaget Lukka på mer än 550 av de mest omsatta mynten, sa företaget. S & P: s kunder kommer att kunna arbeta med indexleverantören för att skapa anpassade index och andra benchmarkingverktyg för kryptovalutor, sa S&P och Lukka i ett gemensamt uttalande.

S&P och Lukka hoppas att mer tillförlitliga priser kommer att göra det lättare för investerare att få tillgång till den nya tillgångsklassen och minska några av riskerna med den mycket volatila och spekulativa marknaden, sa de.

En snabbt växande tillgångsklass

”Med digitala tillgångar som kryptovalutor som blir en snabbt växande tillgångsklass, är tiden rätt för oberoende, pålitliga och användarvänliga riktmärken”, säger Peter Roffman, global chef för innovation och strategi på S&P Dow Jones Indices.

Stödet från en av världens mest kända indexleverantörer kan hjälpa kryptovalutor att bli mer vanliga investeringar. Att detta sker när Bitcoin handlas till rekordnivåer mot den amerikanska dollarn. Förstärkt av ökad efterfrågan från investerare som säger att den virtuella valutan är en säkring mot inflation och en tillflyktsort. Bitcoin har stigit med mer än 170 procent i år.

Kryptovalutor har funnits i mer än ett decennium, men har börjat locka mer intresse från stora finansiella företag under de senaste åren. Stora företag inklusive Fidelity Investments och Japans Nomura Holdings Inc har börjat hantera bitcoins och andra kryptovalutor för institutionella investerare. Flera stora börser har börjat erbjuda bitcoin-derivat.

Framväxten av mer vanlig marknadsinfrastruktur har gjort tillgångsklassen mer tillgänglig för institutionella investerare, med hedgefondförvaltare som Paul Tudor Jones och Stanley Druckenmiller som säger att de inkluderar bitcoin i sina breda investeringsstrategier.

Det går redan nu att handla Bitcoins och andra kryptovalutor i form av börshandlade produkter. Ett exempel är BTCE som kommer med en årlig avgift på 2,00% och handlas i euro. Denna börshandlade produkt listas på Xetra vilket gör att det är möjligt att handla den genom de flesta nätmäklarna, till exempel Avanza och Nordnet.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version